om oss

HEM / OM OSS

Välkommen till Nils Oscar

Vårt bryggeri startade 1996 och fick sitt namn efter grundarens barndomsidol och farfar, Nils Oscar. Det var en nytänkande, modig, energisk och en hårt arbetande man som fortfarande inspirerar och influerar varumärket.

Idag är vi ett hantverksbryggeri med modern och kvalitativ utrustning och huserar i Nyköpings gamla vattenverk Fruängskällan, i centrala Nyköping. Vårt flaggskepp är God Lager, som vi har haft glädjen att få jobba med och utveckla i över 20 år.

Vi har kammat hem flera fina priser i flertalet tävlingar runtom i världen för vårt hantverksbryggda öl, som vi är stolta över. Här kan du se alla våra utmärkelser.

Här på Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden.

Scotch Ale

SCOTCH ALE
2018

RÖKPORTER

SMOKED FLAVOUR
2008

IMPERIAL STOUT

FOREIGN STOUT
2002

JULÖL 2001

STRONG SCOTCH ALE
2002

BARLEY WINE

BARLEY WINE
2000

Vår historia

Nils Oscar genom åren

^
2021

gamla brygghuset öppnar

Under vår/sommar 2021 öppnade vi upp dörrarna för första gången till vårt nya bar- & restaurangkoncept i vår gamla brygghus. Med det passande namnet Gamla Brygghuset.

^
2021

Burklinje installeras

Våra första helt egenproducerade burkprodukter blir nu möjligt göra helt på egen hand med utrustning för att tappa ölen på burk. Första produkten blir God Lager EKO på 44cl-burk. 

^
2020

satsning på pilotbyggverk

Vi investerar i ett nytt bryggverk där vi kan göra mindre brygder för produktutveckling på 250 liter. 

^
2020

nya ägare tar över

Grundaren Karl-David Sundberg säljer bryggeriet efter 24 år till sex stycken delägare och en av delägarna, Henrik Kihlberg, tar över VD-posten.

^
2015

Ekologiskt & Alkoholfritt

Året då två viktiga händelser sker – Nils Oscar börjar göra ekologisk öl och vi lanserar vår första alkoholfria öl. Vi blir därmed det första svenska hantverksbryggeri som lanserar en alkoholfri öl.
^
2014

Expansion

När bryggeriet nått sin maxkapacitet på 1 000 000 liter startar ytterligare en expansion, ut med det gamla och in med det nya. Vi har nu ett modernt bryggverk och en utrustning som gör oss mycket kvalitetssäkra.
^
2006

Flytt till Nyköping

Nils Oscar växer ur lokalerna på Kungsholmen och bryggeriet flyttar till Fruängskällan, som är det gamla vattenverket, i Nyköping. Här känner vi oss hemma.

^
2000

Prisvinnande Bryggeri

Nils Oscar vinner sitt första pris i World Beer Cup med Nils Oscar Barley Wine. År 2002 vinner vi två priser, Julöl 2001 och Imperial Stout. År 2008 vinner Rökporter. Inget annat bryggeri i Sverige har lika många World Beer Cup-medaljer.
^
1998

Nils Oscar God Lager

Bryggeriet tar namn efter ägarens barndomsidol och farfar, Nils Oscar. Sveriges idag mest sålda hantverkslager lanseras under namnet Nils Oscar God Lager.
^
1996

Starten

Kungsholmens Kvartersbryggeri startas i Stockholm av ett gäng ölentusiaster och hembryggare. Detta som reaktion på det begränsade utbudet och den mindre smakrika ölen.
^
1865

Vår Inspiration

Vår inspirationskälla föds 1865 i den lilla byn Brändön i Norrbotten. Nils Oscar Sundberg var nytänkande, modig, energisk och en hårt arbetande man som än idag influerar vårt varumärke.
Är du över 20 år? Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och kräver att du är 20 år eller äldre. Vänligen verifiera din ålder för att ta del av innehållet.