HEM > VÅRA ÖL > KELLERBIER 

KELLERBIER

Ofiltrerad lager

Nils Oscar Kellerbier är en ekologisk ljus ofiltrerad lager där malten tillåtits att spela en tydlig huvudroll. Malten som använts kommer från kornsorten Balder som på 40-talet utsågs till en av de mest kvalitativa och smakrika maltkornsorterna på marknaden av Svenska Bryggeriförbundet. Balder har en söt smak med antydan av nötter, och är mer aromatisk och djup i smaken jämfört med modernare sorter av maltkorn. Ölet är sparsamt humlat men väl balanserat och har även en frisk och fin citruston. Dessutom är den glutenfri!

Warbro Kvarn är företaget som i över 15 år framställt ekologiskt mjöl, flingor och andra spannmålsprodukter på äldre spannmålssorter. I november stod företagets nya mälteri klart och man satsar på ekologisk, närproducerad malt av ett flertal ovanliga och historiska spannmålssorter till öl- och whiskytillverkning.

Nils Oscar Kellerbier vann guld i SM i Mathantverk 2018 och i november 2018 blev också Nils Oscar Kellerbier en av tre jämbördiga vinnare i den internationella Heirloom Malt Brewing Award som ägde rum i Nürnberg, Tyskland.

 

Vill du brygga din egen Kellerbier? I ett samarbete med Maltmagnus har vi nu tagit fram ett kit för att kunna brygga hemma. De har även all utrustning du kan tänkas behöva.

33CL / 50CL / 30L

 

Är du över 20 år? Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och kräver att du är 20 år eller äldre. Vänligen verifiera din ålder för att ta del av innehållet.