Laddar för Ostfestivalen

jan 18, 2024

Den 9-11 februari är det dags för Ostfestivalen igen! Vi kommer att vara där och servera den givna drycken till ost – öl!

Ingen annan dryck funkar så bra till ost som öl gör. Även den mest slumpartade kombinationen kommer att vara helt okej och genom att addera några knep kan du enkelt lyfta upplevelsen flera nivåer.

Ostens, ofta krämiga textur, balanserar ölet som upplevs fruktigare och mindre beskt, samtidigt som osten lyfts fram och blir både lättare och fruktigare.

Ölets rostade smaker kontrasteras mot ostens sälta, vilket lyfter helheten.

Generella riktlinjer
Välj ett lika smakintensiv öl som ost, alltså lätta öl till milda ostar och fylliga öl till smakrikare ostar.

Ju krämigare osten är, desto högre tolerans mot både beska och alkohol i ölet. Men se upp så inte balansen smakmässigt fortfarande hålls intakt.

Till de allra torraste ostarna, var lite försiktig med hög alkohol och en allt för påtaglig beska, då dessa har en tendens att förstärkas i kombinationen.

Serverar du bröd till? Spegla gärna brödets färg: ljust bröd – ljust öl, mellanmörk öl – knäckebröd, mörkt bröd. Det blir en tacksam smakbrygga.

Här finner ni Ostfestivalens Instagramkonto.

Här finner ni Ostfestivalens Facebooksida.

Här finner ni Ostfestivalens Facebook-event

Är du över 20 år? Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och kräver att du är 20 år eller äldre. Vänligen verifiera din ålder för att ta del av innehållet.