Iron Maiden brygger svensk öl

apr 4, 2022

I 8 år har detta projekt varit i sin linda, och nu är det dags. Efter ett blindtest hemma hos Bruce Dickinson, många bryggningar, tester och en pandemi som satt käppar i hjulen så lanseras äntligen en alkoholfri ljus lager och en ljus lager på 5%.

Det är första gången som Iron Maiden brygger en alkoholfri öl och den finns på alla Coop måndag 4 april.

Trooper finns i Systembolagets beställningssortiment från 13 april och exklusivt på Bishops Arms under en månad.

Bruce Dickinson kommenterar projektet:

“Trooper’s Global plan has always been to find willing local partners who share our love for great beer. Robinsons have set the standard in the UK but so far our other partners have always nailed my brief of distinctive Trooper beers with a local twist. Once Nils Oscar were interested I knew we could do something unique in Sweden for our huge fanbase there and so alongside our lager we set them the task of coming up with our first alcohol free beer! I think Running Free is spectacular. I can’t wait for our fans to try it and look forward to seeing you all at Ullevi later this year!”

Nils Oscar är en av pionjärerna bland de svenska hantverksbryggerierna och brygger vi klassisk öl i modern stil. Idag är de ett av de ”stora små bryggerierna” där smak, kvalitet, hantverk och miljö står i fokus. Nils Oscar hittar du i Nyköping, en timma söder om Stockholm.

Running Free 0,4% (alkoholfri)

Det är en alkoholfri gyllene lager som är torrhumlad med Cascade, Citra och Motueka. En uppfriskande men ändå karaktärsfull öl, trots att den är alkoholfri, som är framtagen tillsammans med Iron Maiden i samarbete med Bruce Dickinson och Nils Oscar.

Trooper 5%

Det är ett utmärkt och lättdrucken lager med en uppfriskande citruston. Ölen har en mjuk beska och behaglig humledoft från torrhumling med Sabro, Cascade, Citra & Spalter Select. Framtagen tillsammans med Iron Maiden i samarbete med Bruce Dickinson och Nils Oscar.

Är du över 20 år? Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och kräver att du är 20 år eller äldre. Vänligen verifiera din ålder för att ta del av innehållet.