Hantverksglas för hantverksöl

nov 20, 2021

Hantverk möter hantverk. Denna måndag fick vi möjligheten att hälsa på hos Reijmyre Glasbruk i norra Östergötland. Tillsammans med dem har vi tagit fram ett exklusivt ölglas där alla steg är handgjorda.

Kristallglaset tillverkas i en begränsad upplaga för att fira att Nils Oscar fyller 25 år. Reijmyre fick det prestigefyllda uppdraget att framställa och tillverka glaset som är 100% handgjort i en exklusiv jubileumsupplaga om 300st.

Glaset är utvecklad av Reijmyres formgivare, tillverkad av de bästa hantverkarna och glasblåsarna, i sju steg. Kupan är perfekt balanserad för en lager där glaset är sprängt, slipat, värmt för den bästa smakupplevelsen. Under tillverkningsprocessen synas varje glas vid sju tillfällen för att säkra kvaliteten. Glaset har ett ben med stor kula för bästa grepp och minskad uppvärmning av kupan. Varje glas är handgraverat med numrering, år och jubileum.

– I dag finns det mer än 9 000 ölsorter på Systembolaget. Konsumenterna har blivit mer medvetna. För att uppnå den bästa smaken har glaset en stor betydelse, var av vi är mycket tacksamma att vi fått detta uppdrag av Nils Oscar som stärker vår position ytterligare i att bli det främsta glasbruket när det kommer till dryckesupplevelse.

Martin Ohlsson, Marknadsansvarig Reijmyre

– Att få samarbeta med Reijmyre och ta del av deras unika kunskap att framställa handgjort kristallglas ligger helt i vår linje som bryggeri där vi gärna jobbar lokalt, med hantverk och premiumkvalitet. Jubileumsglaset är inte bara ett samlarobjekt utan även en upplevelse att dricka ur när det kommer till smak och balans.

Henrik Kihlberg, VD Nils Oscar

Jubileumsglaset kommer att lanseras den 17 december 2021 på Nils Oscar för inbjudna gäster. Det är första gången allmänheten kommer att få avnjuta en Nils Oscars öl i det handgjorda kristall ölglaset. Jubileumsglaset kommer sedan att kunna beställas via både Nils Oscar och Reijmyre.

Är du över 20 år? Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och kräver att du är 20 år eller äldre. Vänligen verifiera din ålder för att ta del av innehållet.