Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK OCH MIDDAGSTIPS: Chevrépaj och Nils Oscar Sommarbrygd

Skrivet av: Används Ej Datum: 2016-04-14

Ingredienser

10 bitar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl valnötskärnor
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 stor röd lök, skivad
  • 1 tsk smör
  • 1 msk fikonvinäger
  • 1 tsk honung
  • 5 stjälkar selleri, skivade
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • 500 g chèvre, getost
  • 2 msk honung
  • valnötskärnor, grovhackade

Garnering

  • Rädisor, selleriblad

Så här gör du

  1. Lägg vetemjöl och valnötskärnor i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills valnötskärnorna är finfördelade. Tillsätt smöret och vattnet och kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 26 centimeter i diameter. Låt pajdegen vila minst 30 minuter i kylen.
  3. Nagga pajdegen med en gaffel och klä pajformens sidor med folie, så hålls degen på plats. Förgrädda pajen i mitten av ugnen, cirka 10 minuter vid 225 grader.
  4. Fräs rödlöken i smör i en stekpanna på medelvärme, tills den blir mjuk. Tillsätt sellerin och låt den fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med fikonvinäger, honung och lite salt och svartpeppar. Låt vätskan koka in.
  5. Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen, cirka 15 minuter vid 200 grader.
  6. Skiva osten i centimetertjocka skivor och lägg på pajen. Ringla över honungen och strö över valnötterna. Sätt in pajen, cirka 8 minuter tills den fått färg och osten smält ut. Servera pajen något avsvalnad. Garnera med rädisor och selleriblad.

att dricka till

Nils Oscar Sommarbrygd

Nils Oscar Sommarbrygd

 

Receptkälla: Mitt kök

 

 

Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner