Nils Oscar blogg

Kategori: Nyheter

Recension: Bästa dryckerna till påskbuffén, 5 plus till Nils Oscar Kalaspåsköl!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-02

Dags för påskbuffé med lamm, späda primörer, lax - och ägg. Men vad ska serveras i glasen? Aftonbladets vinexpert, Mischa Billing, vet!

Den här tiden på året, när ljuset är tillbaka och grönskan är på väg, är jag alltid sugen på primörer. Jag längtar efter det unga, nya, fräscha och de skira, lätta smakerna. Visste du förresten att ägg räknades till en av vårens primörer, förr i tiden? Jo, för under den mörka vintern värpte hönsen inte ägg. De började igen, vid vårdagjämningen. Det är alltså anledningen till att vi äter så många ägg till påsk, som nu har blivit en av årets största mathögtider. För mig ­betyder det mål- tider med lax, vårkyckling och lamm som huvudingredienser. Till det bjuder jag på späda grönsaker som sparris, rams-lök, salladslök och toppmurklor. Givetvis äter jag alltid minst en portion nässelsoppa - serverad med ett pocherat ägg.

 Vad jag helst dricker till all den goda maten, det tipsar jag om här. Så, varsågod, här är helgens bästa köp! Glad påsk!

Öl
 FEM PLUS

Kalaspåsköl

Nils Oscar Kalaspåsköl (1360), Sverige, 19,70 kr.
Matig och fyllig ale med rostade toner. Stabilt och gott med balanserad beska. Mycket god eftersmak. 

 

Läs hela artikeln på Aftonbladet.se/plus

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

Pressmeddelande "Årets smakutvecklare"

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-06

 

Nils Oscar Company – på topp när det gäller trendiga hantverksöl

Redan från start bestämde man sig för att producera riktigt god öl. Det tog inte lång tid förrän medaljerna trillade in från en rad prestigefyllda tävlingar. Nils Oscar Company är definitivt en av pionjärerna och satte svenskt hantverksöl på kartan. Det har visat sig att omsorg för hantverket ger goda resultat och att massproducerat inte längre tillfredsställer den kräsna och duktiga marknaden. Nils Oscar Company, Haupt Lakrits, KLS Ugglarps och Wapnö Gårdsmejeri är de fyra nominerade företagen till det prestigefyllda priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2015. Vinnaren presenteras och prisas på White Guide Galan på Grand Hôtel i Stockholm den 9 mars. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide. 
- Svenskarnas intresse för matkvalitet och lite dyrare livsmedel har exploderat. De fyra nominerade företagen har förmått möta och driva den trenden och har tagit en ledarroll i den spännande utvecklingen av smak och kvalitet, säger Marie Söderqvist VD på Livsmedelsföretagen. 
- Det är fantastiskt att det lanseras så många innovativa livsmedelsprodukter i Sverige och speciellt lyckliga blir vi när några står ut alldeles extra när det gäller smaken – vilket behövs i den stenhårda konkurrensen, säger Mikael Mölstad editor-manager på White Guide. 

Juryns motivering: 

Nils Oscar Company, Nyköping
En pionjär bland svenska mikrobryggerier som behållit ställningen i toppen, och för att i en tid när det bubblar av trendiga hantverksöl på krogborden, ha utvecklat smakrika öl med lägre alkoholhalt och i nära samarbete med ledande sommelierer tagit fram folköl med stor smakpersonlighet.  

Haupt Lakrits, Kista
För att i sina praliner lyfta fram äkta lakritssmaker, inte turboladdat utan i subtila nyanser, ett rikt spektrum och känsliga kombinationer med choklad, möjliggjort av lakritsråvara av högsta kvalitet, sötlakrits från Kalabrien och aromatisk lakrits från Persien och Kina – den tydligaste företrädaren för den kvalitetstrend vi nu ser på godisområdet. 

KLS Ugglarps, Kalmar
För sitt målmedvetna arbete med smak- och kvalitetsutveckling av kött från utvalda gårdar, som säljs som styckdetaljer och förädlade produkter under egna och de stora detaljhandlarnas varumärken. Svenskt kött smakar allt bättre tack vare kvalitetsmedvetna uppfödare, men det kräver också företag senare i kedjan som förstår urval och styckningens avgörande betydelse. 

Wapnö Gårdsmejeri, Halmstad
För att de slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning och riksvid potential och ha gett "gårdsmejeri" en ny innebörd, genom att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.  

Fakta om Årets smakutvecklare
Priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Priset instiftades 2014 och delades då ut till Findus. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

 

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

Nils Oscar ett av fyra företag som är nominerade till Årets smakutvecklare

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-04

 

Fyra företag nominerade till Årets smakutvecklare

 

Pressmeddelande  •  2015-03-04

 

Haupt Lakrits, Nils Oscar. KLS Ugglarps och Wapnö Gårdsmejeri är de fyra nominerade företagen till det prestigefyllda priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2015. Vinnaren presenteras och prisas på White Guide Galan på Grand Hôtel i Stockholm den 9 mars. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide. 

 

- Svenskarnas intresse för matkvalitet och lite dyrare livsmedel har exploderat. De fyra nominerade företagen har förmått möta och driva den trenden och har tagit en ledarroll i den spännande utvecklingen av smak och kvalitet, säger Marie Söderqvist VD på Livsmedelsföretagen.

 

- Det är fantastiskt att det lanseras så många innovativa livsmedelsprodukter i Sverige och speciellt lyckliga blir vi när några står ut alldeles extra när det gäller smaken – vilket behövs i den stenhårda konkurrensen, säger Mikael Mölstad editor-manager på White Guide.

Juryns motivering:

 

Haupt Lakrits, Kista
För att i sina praliner lyfta fram äkta lakritssmaker, inte turboladdat utan i subtila nyanser, ett rikt spektrum och känsliga kombinationer med choklad, möjliggjort av lakritsråvara av högsta kvalitet, sötlakrits från Kalabrien och aromatisk lakrits från Persien och Kina – den tydligaste företrädaren för den kvalitetstrend vi nu ser på godisområdet.

 

Nils Oscar Company, Nyköping
En pionjär bland svenska mikrobryggerier som behållit ställningen i toppen, och för att i en tid när det bubblar av trendiga hantverksöl på krogborden, ha utvecklat smakrika öl med lägre alkohohalt och i nära samarbete med ledande sommelierer tagit fram folköl med stor smakpersonlighet. 

 

KLS Ugglarps, Kalmar
För sitt målmedvetna arbete med smak- och kvalitetsutveckling av kött från utvalda gårdar, som säljs som styckdetaljer och förädlade produkter under egna och de stora detaljhandlarnas varumärken. Svenskt kött smakar allt bättre tack vare kvalitetsmedvetna uppfödare, men det kräver också företag senare i kedjan som förstår urval och styckningens avgörande betydelse.

 

Wapnö Gårdsmejeri, Halmstad
För att de slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning och riksvid potential och ha gett "gårdsmejeri" en ny innebörd, genom att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet. 

 


Kontakt:
Marie Söderqvist, VD Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71
Mikael Mölstad, Editor-Manager White Guide

 

Fakta om Årets smakutvecklare
Priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Priset instiftades 2014 och delades då ut till Findus. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

 

 

 

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

NILS OSCAR LANSERAR NY ÖL, VÄLKOMMEN PANDEMONIUM!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-02-13

Vår guldvinnare från Stockholm Beer & Whisky Festival, Nils Oscar Pandemonium, kommer att släppas i begränsad upplaga på Systembolaget den 6 mars. Ölet är en mycket maltig och fyllig scotch ale med en humlekaraktär som endast balaserar de kraftiga rostade och karamelliserade smakerna, som härstammar från mörka maltsorter, hög mäsktemperatur samt ett långt kok. Detta har sedan rundats av under en långsam sval jäsning och efterföljande kall lagring. Resultatet blir en mjuk kraftfull, men ändå smeksam öl, som kan avnjutas nu men också lagras i flera år.
Pandemonium skapades av Chris Kirk från USA som var här och arbetade tillsammans med oss på Nils Oscar i 6 månader. Detta är vi jätteglada för och ser fram emot att se hur den välkomnas på marknaden.

Artikelnummer på Systembolaget: 11337-01
Pris: 28,80 kr

Permalänk Kategori: Nyheter

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner