Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK OCH MIDDAGSTIPS: Chevrépaj och Nils Oscar Sommarbrygd

Skrivet av: Används Ej Datum: 2016-04-14

Ingredienser

10 bitar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl valnötskärnor
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1 stor röd lök, skivad
  • 1 tsk smör
  • 1 msk fikonvinäger
  • 1 tsk honung
  • 5 stjälkar selleri, skivade
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • 500 g chèvre, getost
  • 2 msk honung
  • valnötskärnor, grovhackade

Garnering

  • Rädisor, selleriblad

Så här gör du

  1. Lägg vetemjöl och valnötskärnor i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills valnötskärnorna är finfördelade. Tillsätt smöret och vattnet och kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 26 centimeter i diameter. Låt pajdegen vila minst 30 minuter i kylen.
  3. Nagga pajdegen med en gaffel och klä pajformens sidor med folie, så hålls degen på plats. Förgrädda pajen i mitten av ugnen, cirka 10 minuter vid 225 grader.
  4. Fräs rödlöken i smör i en stekpanna på medelvärme, tills den blir mjuk. Tillsätt sellerin och låt den fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med fikonvinäger, honung och lite salt och svartpeppar. Låt vätskan koka in.
  5. Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen, cirka 15 minuter vid 200 grader.
  6. Skiva osten i centimetertjocka skivor och lägg på pajen. Ringla över honungen och strö över valnötterna. Sätt in pajen, cirka 8 minuter tills den fått färg och osten smält ut. Servera pajen något avsvalnad. Garnera med rädisor och selleriblad.

att dricka till

Nils Oscar Sommarbrygd

Nils Oscar Sommarbrygd

 

Receptkälla: Mitt kök

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Pressmeddelande: Samtlig Folköl nu ekologisk!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2016-04-07

Idag tillverkas mycket god öl med en något lägre alkoholhalt. En del av dessa är ekologiskt framställda. På Nils Oscar hakar man på trenden och marknadsför nu endast ekologisk folköl - godsaker för kungligheter och vanligt folk! Även här gäller det att vara uppmärksam på upplevelsen - se, dofta, smaka och njuta. Också för drycker med lägre alkoholhalt gäller noggrannt utvalda ingredienser och kärlek till hantverket, vilket är en sjävklarhet för ekologiskt framställda produkter. Från och med den 11/4 finns Nils Oscars ekologiska folköl på hyllorna i dagligvaruhandeln.

Nils Oscar Sommarbrygd - en ljus ekologisk Saison kryddad med slånbär. Frisk och fruktig öl med välbalanserad humlearom och rik smak.
Alkoholhalt: 3,5 vol%
Nils Oscar Bordslager - ett ekologiskt lageröl med rondör och mjuk fyllig karaktär. Detta öl med härliga smaker rymmer en stor kropp.
Alkoholhalt: 3,5 vol%
Nils Oscar Bordsöl - en ekologisk Pale Ale bryggt på en blandning av pilsnermalt och karamellmalt. Detta öl har både kropp och smak.
Alkoholhalt: 2,7 vol%


Nils Oscar föddes 1865 och hans syn på kvalitet, ärlighet och nytänkande genomsyrar allt vi gör än idag - produkter i världsklass!

TF VD, Jan Nilsson, 0155-772 80 & 070-816 05 12 jan.nilsson@nilsoscar.se
Teknisk chef, Patrick Holmqvist, 0155-772 82 patrick.holmqvist@nilsoscar.se
PR och bildmaterial, Karin Wikström, 070-644 83 93 karin.wikstrom@nilsoscar.se
Marknadsföring, Ida Lindberg, 073-993 66 77 ida.lindberg@nilsoscar.se

På Nils Oscar Company AB producerar vi högkvalitativa produkter som säljs till restauranger och barer samt Systembolaget i hela landet. Ölet bryggs på vårt bryggeri på Fruängskällan i Nyköping och spriten tillverkas på vårt bränneri på Tärnö.
Nils Oscar Company AB Fruängsgatan 2, 611 31 Nyköping  Tel: 0155-772 80  Fax: 0155-772 89  info@nilsoscar.se  

Permalänk Kategori: Nyheter

Har ni laddat upp med Ekologiskt Tärnö Gin inför Gin & Tonic-dagen på lördag?

Skrivet av: Används Ej Datum: 2016-04-07

På lördag 9 april är det Internationella Gin & Tonic-dagen. GT som denna klassikerna kallas kom till av en slump i Indien på 1800-talet. Det var soldaterna i det brittiska ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin-baserat tonic-vatten för att förebygga malaria, och för att göra det godare hällde de i en skvätt gin.

Fira med oss!
Nils Oscar Tärnö Gin, denna ljuvliga dryck, är en unik ekologisk gin för den sanne finsmakaren. Den har en mjuk men ändå frisk och krispig karaktär av ädlaste ingredienser, kryddad med enbär, fläder, kanel, kardemumma, koriander och citron. Som namnet avslöjar är den ekologisk, liksom all sprittillverkning på Nils Oscar Company. Artikelnummer på Systembolaget är 30083 och kostar 270 kr, den ingår i det lokala sortimentet och finns i butikerna närmast producenten. Går enkelt att beställa till övriga butiker.

Hitta den här: http://www.systembolaget.se/dryck/sprit/nils-oscar-3008301

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK OCH MIDDAGSTIPS, onsdag 22 mars: Borekrullar med köttfärs och Kalaspåsköl

Skrivet av: Används Ej Datum: 2016-03-23

Borek

Ca 25 stycken borekrullar
350 g yufkadeg eller 500 g filodeg
400 g köttfärs eller veggofärs
2 gula lökar
2 tsk sjukryddor- reept HÄR! om du inte hittar en färdigmix i affären
Salt och peppar
2 dl finhackad färsk persilja (kan uteslutas)
1 dl pinjenötter (kan uteslutas)
Smet för att hålla ihop rullen med:
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Stekning:
Rapsolja
Borekrullar med ost- recept HÄR!
TIPS! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.

Gör såhär:
Finhacka löken och stek i olja tills den får färg. Vänd i färsen och stek tills den blir genomstekt. Tillsätt kryddor, persilja och pinjenötter, fräs en stund till. Låt blandningen svalna innan du fyller degen. Jag använder yufkadeg för att jag tycker att den är enklast att jobba med. Använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Tänk på att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta ska du använda som “klister” för att hålla ihop rullen vid stekning.

Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen. Ställ rullarna på en tallrik, ställ inte dem för tätt ihop varandra, de kan lätt fastna ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 1 min på varje sida. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på papper och servera dem varma eller kalla. De är goda att serveras som en del av en buffé, bredvid soppan, som en förrätt eller med sallad och hummus.

att dricka till

Nils Oscar Kalaspåsköl


Hitta på Systembolaget!

Receptkälla: Zeinas Kitchen

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner