Nils Oscar blogg

MIDDAGSTIPS: Friterad abborrfilé med tomatsalsa verde och potatisfrittata

Skrivet av: Projek Til Datum: 2014-03-26

Fiterad Aborre

Foto: Fabian Björnstjerna

 

Ingredienser för 4 personer

600 g abborrfilé 

10 små kokta potatisar 

3 vitlöksklyftor 

4 schalottenlökar 

1/2 dl olivolja 

1 litet knippe salvia 

1 litet knippe basilika 

4 ägg 

1 dl grädde 

späd sallad 

 

Salsa verde: 

1 msk mald vitlök 

4 msk malda soltorkade tomater 

2 msk kapris 

1 citron (finrivet skal och saft) 

1 ask röd basilika 

1 litet knippe persilja 

20 cocktailtomater 

1 1/2 blad huvudsallad 

3-4 dl olivolja

Gör så här

Börja med att mixa alla ingredienser till salsan. Fritatan: Skiva potatisarna fint och fräs dem sakta tillsammans med skivad schalottenlök och vitlök. Repa de färska örterna över. Vispa samman ägg och grädde. Slå det över fräset och grädda sakta tills den stannat, cirka 4 min. Låt svalna och skär den i tårtbitar. Fisken: Vänd abborren i asiatiskt ströbröd (i nödfall i vanligt ströbröd) och fritera i 170ºC varm olja i ca 3 minuter. Låt filéerna rinna av på hushållspapper. Salta och servera med salladen, salsan och fritattan.

 

ATT DRICKA TILL: Nils Oscar India Ale

 

 

Tips från Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner