Nils Oscar blogg

NOUR EL REFAI PRAKTISERAR PÅ NILS OSCAR

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-04-30

Ni har väl inte missat klippet när Nour var här och praktiserade?
Om ja så kommer filmen från Mitt Kök här igen.

 

 
 
 
 
Permalänk Kategori: Nyheter

EN VÄN HAR LÄMNAT OSS.

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-04-30

Tidigt på morgonen tisdagen den 15 april 2014 avled vår käre vän och kollega Horst Fritze, efter en kort tids sjukdom. Han avled under stillhet i hemmet, omgiven av sina kära. Han blev 66 år gammal.

 
Många har träffat Horst under de otaliga ölprovningar har haft under tiden på såväl Kungsholmens Kvartersbryggeri som här på bryggeriet i Nyköping. Det är många som har fina minnen av Horst, och de minnena lever vidare.

Tankarna går till Horst familj som förlorat en livskamrat, pappa och morfar/farfar.
Vi på Nils Oscar har förlorat en kär vän och en arbetskamrat.
Ölvärlden har förlorat en ikon och vi saknar dig redan.

Vila i frid.
 
 
 
Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

SNART ÄR DEN HÄR, NILS OSCAR BORDSLAGER 3,5 %

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-04-04

Nu har vårt nytillskott i Nils Oscar familjen, folkölet Nils Oscar Bordslager 3,5 %, börjat produceras!
          Den första tappningen är till ända och ölet kommer att lanseras i mitten av april att finnas till försäljning i dagligvaruhandeln, i alla profiler hos ICA, Willys, Hemköp, Citygross och Bergendalsgruppens alla butiker.

Permalänk Kategori: Nya produkter

MIDDAGSTIPS: Friterad abborrfilé med tomatsalsa verde och potatisfrittata

Skrivet av: Projek Til Datum: 2014-03-26

Fiterad Aborre

Foto: Fabian Björnstjerna

 

Ingredienser för 4 personer

600 g abborrfilé 

10 små kokta potatisar 

3 vitlöksklyftor 

4 schalottenlökar 

1/2 dl olivolja 

1 litet knippe salvia 

1 litet knippe basilika 

4 ägg 

1 dl grädde 

späd sallad 

 

Salsa verde: 

1 msk mald vitlök 

4 msk malda soltorkade tomater 

2 msk kapris 

1 citron (finrivet skal och saft) 

1 ask röd basilika 

1 litet knippe persilja 

20 cocktailtomater 

1 1/2 blad huvudsallad 

3-4 dl olivolja

Gör så här

Börja med att mixa alla ingredienser till salsan. Fritatan: Skiva potatisarna fint och fräs dem sakta tillsammans med skivad schalottenlök och vitlök. Repa de färska örterna över. Vispa samman ägg och grädde. Slå det över fräset och grädda sakta tills den stannat, cirka 4 min. Låt svalna och skär den i tårtbitar. Fisken: Vänd abborren i asiatiskt ströbröd (i nödfall i vanligt ströbröd) och fritera i 170ºC varm olja i ca 3 minuter. Låt filéerna rinna av på hushållspapper. Salta och servera med salladen, salsan och fritattan.

 

ATT DRICKA TILL: Nils Oscar India Ale

 

 

Tips från Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner