Nils Oscar blogg

"Kungsholmen blev i ett slag mer intressant för den ölintresserade"

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-07-03

Joel Linderoth på Ecpressens Mitt Kök har gjort ett besök på nya Café Proviant på Kungsholmen i Stockholm. Där imponerades han inte bara av maten, utan främst av öl-listan (Nils Oscar finns representerad på krogen med tre olika sorter).

Såhär skriver Joel:

"Man kan gilla en krog av många skäl.

Tack vare maten.
Tack vare servisen.
Tack vare miljön.
Tack vare sällskapet.

Eller kanske tack vare öl-listan?"

 

Läs hela artikeln HÄR

Proviant-öllista-2

 

Källa

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TORSDAG 3 JULI: Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-07-03
Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp

Foto: Lennart Weibull

 

Ingredienser för 4 personer

16 st.  Dim sum plattor (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 st. Huvud kinakål/salladskål
100 g Ostronskivling
1 st. Schalottenlök.
10 g Gräslök
2 cm Ingefära
2 St. vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk Socker
salt och peppar

Garnering

ca 12 st. Enokisvampar
¼ Purjolök
10 g Blandade färska örter till garnering

Gör så här

1. Strimla kål och förväll den i kokande vatten.  Skär ostronskivlingen i små tärningar. Finhacka schalottenlök, ingefära, gräslök och vitlök.
2. Stek ostronskivlingen i smör, tillsätt schalottenlöken och låt löken bli mjuk. Tillsätt då kina/salladskålen, ingefäran, socker och gräslöken. Rör om och smaka av med salt & peppar och låt svalna något.
3. Rulla blandningen till små bollar, lägg på en dimsumplatta och vik ihop dem. Vid servering läggs de färdigvikta dimsumen i träkorgar tillsammans med Enokisvampen och purjolöken. Korgen placeras på en gryta med vatten och kokar sedan i ca 10 min. Avsluta med att strö på lite färska örter.

att dricka till

Nils Oscar God Lager eller Nils Oscar SMÖF Jubelöl

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

The Flying Scotsman har öppet i sommar!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-07-03

THE FLYING SCOTSMAN INN på Fleminggatan i Stockholm kommer att ha öppet denna sommar, till skillnad från tidigare år när de haft sommarstängt.

Rasim med personal hälsar att ni är välkomna hela sommaren!
Läs mer om restaurangen här: http://www.flying.nu/

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 2 JULI: Grillad biff med pepparrotsmör & rödvinssmör

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-07-02

Grillad biff med pepparrotsmör & rödvinssmör
Foto:
Gunnar Magnusson

 

 

 

Ingredienser för 4 personer

Ca 150 g kött per person
Rödvinssmör:
1 gul lök, hackad
1 kvist timjan
1 lagerblad
½ flaska rött vin
100 g mjukt smör
peppar från kvarn
Pepparrotssmör:
100 g mjukt smör
100 g nyriven pepparrot
citronsaft
socker

Gör så här

Man kan välja att grilla en skiva per person eller att grilla en stor bit som man efter grillningen trancherar. Det är viktigt att köttet, oavsett storlek, har tagits ut från kylen och blivit tempererat innan det hamnar på grillen.
Rödvinssmör:
1. Koka gul lök, timjan och lagerblad i det röda vinet tills det kokat bort och är torrt.
2. Låt löken kallna och plocka bort timjan och lagerblad.
3. Blanda löken med det mjuka smöret, smaka av med peppar.
Pepparrotssmör:
1. Blanda nyriven pepparrot med mjukt smör.
2. Spetsa med några droppar citron och en knivsudd socker. De senare är typiska smaklösare och framkallar pepparrotens arom.
Tips! Det är så enkelt att göra detta smör så det behöver inte göras i förväg, det blir dessutom ett delikatare resultat om smöret serveras mjukt ur en skål.

Att dricka till

Nils Oscar Winter Edition

 

Källa: Systembolaget.se

 

 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner