Nils Oscar blogg

Nils Oscar Belgo Pale Ale- god till kräftorna!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-08-07

"Det är dags att sörpla kräftor. Allra bäst är förstås om de är fiskade i närliggande vatten och kokta i riklig sälta med mängder av krondill i grytan hemma på spisen. Mums! En delikatess i augusti om du frågar oss. Något vi längtar efter, och även om vi älskar goda viner så häller vi mer än gärna upp en välkyld, god öl i glaset när det vankas kräftskiva", skriver Tasteline.
Nils Oscar Belgo Pale Ale var en av de öl som rekomenderas:

Nils Oscar Belgo Pale Ale, Sverige

1424, 18.90 kr, 4.4 %, 330 ml

Gott från Nyköping. Lite flörtigare i stilen med lättsam sötma i den relativt smakrika helheten, här bjuds kanderad citron, aprikos och kryddor. Sitter fint till de salta kräftorna.

Bästa ölen till kräftskivan

Läs hela recensionen HÄR

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Festivalen Stora öl- små bryggerier närmar sig!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-08-04

Nu börjar det närma sig festivaldags och biljettförsäljningen har verkligen tagit fart!
Skynda er att köpa era biljetter NU innan de tar slut! Klicka HÄR för att komma till biljettsidan!

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Bekanta er med Chris Kirk som gästbrygger på Nils Oscar i sommar!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-07-31

Chris Kirk, 28 år, kommer från Moffat Station Brewery i Colorado och har bryggt öl sedan 7 år tillbaka. Han är certifierad bryggare och har läst på The Brewing Science Insitiute i Colorado och har tidigare arbetat på Great Divide Brewing Company, där han blivit upplärd av head brewer Taylor Rees, men även på Bodebrown i Brasilien.
-Jag har dock lärt mig allra mest när jag bryggt små batcher hemma i mitt garage, säger Chris.

 

Här kan man se en film med Chris från hans nuvarande jobb på Moffat Station Brewery i Colorado,
klicka på bilden! 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TORSDAG 31 JULI: Kräftkeso och romröra på Västerbottenspaj

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-07-31

Kräftkeso och romröra på Västerbottenspaj
Foto:
Lennart Weibull 

Ingredienser för 4 personer

Pajen:

4 st portionspajskal
200 gram västerbottensost
2 st ägg
2 dl grädde
2 st schalottenlök
1/2 msk svartpeppar
Salt och peppar

Topping med kräftor:

200 gram grovhackade kräftor
1 dl dill plockade vippor
1 dl persilja plockade blad
1 st vitlök, klyfta
2 dl keso
Salt och peppar

 

Topping med stenbitsrom:

100 g ishavsrom
1/2 st rödlök
1 knippe körvel/gräslök
1 msk citronsaft
2 dl gräddfil
Salt och peppar

 

Gör så här

 

Pajen:

1. Värm ugnen till 200°C. Riv ost och lök, blanda i en bunke med grovmald svartpeppar. Lägg ner blandningen i de färdiga pajskalen.
2. Vispa ägg, grädde och smaka av med salt och peppar. Häll smeten i pajskalen och baka dessa i 200 C varm ugn i ca 10-15 min, tills de fått fin färg och stelnat.

Kräfttoppingen:

3. Plocka örterna, riv vitlöken och blanda i keson. Vänd ner kräftorna i kesoblandningen, krydda med salt och peppar.
Romtoppingen:
4. Finhacka rödlök och blanda med gräddfil, citronsaft och ishavsrom. Plocka körvel/gräslöken fint och blanda i gräddfilen strax innan servering. Smaka av med salt och peppar. 

 

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

 

Källa: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner