Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 9 SEPTEMBER: SVAMPRISOTTO

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-08
 

 

Svamprisotto

Foto: Gunnar Magnusson 

Ingredienser för 4 personer

1 gul lök
200 g svamp, t ex champinjoner och portabello
2 msk olivolja
salt
3 dl avorio- eller arborioris
2 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
1 msk smör
1/2 dl riven parmesan
svartpeppar

Till servering:

parmesan

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i grova bitar. Fräs lök och svamp i oljan i en kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.
2. Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.
3. Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Tillsätt smör och parmesanost efter smak.
Smaka av med salt och peppar. Servera med ytterligare parmesan.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar God Lager

 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, FREDAG 5 SEPTEMBER: Ingefärslax med thaipotatis

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-05

 

 

Ingefärslax med thaipotatis

Foto: Lennart Weibull

  

Ingredienser för 4 personer

800 g lax
1 ½ msk salt
3 msk socker
3 msk färsk riven ingefära

 

Thaipotatis

800 g sparris- eller mandelpotatis,
skalade (gärna små)
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
2 dl vitt vin
2–3 dl vatten
1 citrongräs
1 hönsbuljongtärning
2 msk limesaft
1 röd chili, finhackad
4 sticklökar

 

Gör så här:

 

Ingefärslax

1. Skölj laxen i kallt vatten och torka sedan av den med
papper. Vi rekommenderar att laxen har varit fryst
innan.
2. Putsa bort laxens synliga hinnor och fett. Dra bort
laxens ryggben med en laxtång eller en vanlig pincett.
3. Skala och riv den färska ingefäran fint. Blanda
kryddblandningen och avsluta med ingefära.
4. Gnid in kryddblandningen i laxen och dela den därefter
i fyra lika stora bitar. Låt stå kvar i rumstemperatur
tills kryddblandningen har börjat smälta, ca 30 minuter.
5. Skiva laxen och halstra hastigt i varm panna. Servera
med thaipotatisen och limeklyftor.

Thaipotatis

1. Fräs potatis och finhackad vitlök i sesamolja. Tillsätt
sesamfrön och det vita vinet. Låt koka upp för att
därefter slå på vatten.
2. Banka citrongräset med baksidan på kniven. Lägg ner
i kastrullen tillsammans med hönsbuljongtärningen
och sjud i 15–20 minuter. Rör om lite då och då. Vätskan
ska koka in i potatisen. På slutet tillsätts
limesaft, chili och fint skivade sticklökar.
3. Ta bort citrongräset innan servering.
Smaka av med salt & peppar.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar Kalasöl

 

 

Källa: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

TRÄFFA NILS OSCAR PÅ STOCKHOLM BEER AND WHISKY FESTIVAL

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-02

Snart är det dags för årets Stockholm Beer and Whisky Festival och The Nils Oscar Company kommer givetvis att finnas på plats! Kom och hälsa på, njut av ölen och migla bland alla de andra bryggerierna.
Vi ses väl?

Information om 2014 mässa

2013 mässa lockade lite nästan 37.000 kunskapstörstande livsnjutare! (Här finner ni 2013 års programblad).

Biljett_2014.jpeg

Datum: 25-27 september & 2-4 oktober

Åldersgräns: 20 år

ÖPPETTIDER
Första helgen:
Torsdagen den 25/9: 14-23
Fredagen den 26/9: 14-24
Lördagen den 27/9: 11-24

Andra helgen:
Torsdagen den 2/10: 14-23
Fredagen den 3/10: 14-24
Lördagen den 4/10: 11-24

Plats: Nackastrandsmässan, Nacka Strand, Stockholm
Besöksadress: Augustendalstorget 6 131 52 Nacka Strand

Entrébiljett allmänhet:
250:- inkl ditt eget provningsglas som du naturligvis får ta med dig hem (det finns gott om sköljställen i hallarna) och Ölskola I i mån av plats. Entrébiljetten gäller till både Stockholm Beer & Whisky Festival och Taste Experience, hall I och hall II som ligger i direkt anslutning till varandra.

OBS!! Det är få av våra utställare som har möjlighet att ta betalt med kort, så kom ihåg att ta med kontanter! Det finns en bankomat utanför mässan i området, dock besöks den flitigt dessa dagar och pengarna brukar helt enkelt ta slut.

KÖP DINA BILJETTER TILL ÅRETS MÄSSA via Tickster.com

Det går även bra att köpa biljetter direkt i dörren. 

LÄS MER HÄR
Källa: www.stockholmbeer.se

Permalänk Kategori: Nyheter

UTÖKAD INFO OM ÖLFESTIVALEN I NYKÖPING

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-08-12

Då var det äntligen snart dags! Bara 10 dagar kvar till Festivalen Stora öl- Små bryggerier i Nyköping.
Det blir 21 olika bryggerier som medverkar i egen monter med upp till fyra olika fatölsprodukter som serveras av bryggeriets egen personal, och i stora baren kan man köpa flasköl från flera av bryggerierna. Här följer lite info om festivalen.


ENTRÉBILJETT OCH ÖLBILJETTER

Entrébiljetten kostar 150 kronor varav 50 kronor oavkortat går till Cancerfonden. Där ingår 1 provglas i priset.
Väl inne på festivalen så kan man köpa remsor med 10 smakbiljetter/remsa. Remsan kostar 175 kr och 1 biljett = 1 smakprov. Detta ger er möjligheten att prova många olika öl inne på området. Alla deltagande bryggerier har ombetts att ta med sig fyra fatöl var.
I flaskbaren kan man byta in kuponger mot ett smakprov ur en flasköl. Där har alla bryggerier minst 4 sorter öl per bryggeri.


MAT OCH PROFILMATERIAL

Det kommer att finnas profilmaterial till försäljning från bryggerierna, såsom kepsar, t-shirts, glas med mera.

Sunlight kommer att komponera en specialmeny för er som besöker festivalen, men det kommer såklart att finnas möjlighet att köpa mat från deras ordinarie meny. Inne i hallen där festivalen är kommer det finnas en Sörmländsk smaktallrik att köpa med olika delikatesser från Sörmland.

BETALNING

Ölbiljetter/smakprovsbiljetter samt profilmaterial kan man betala både kontant eller med kort, de säljs inne på festivalområdet. Själva ölen betalar man med sina smakbiljetter, alltså ingen kontant-eller kortbetalning vid barerna.

 

KÖPA ENTRÉBILJETT

Köp biljetter HÄR till något av följande pass:
Fredag kl 16-22
Lördag,  pass 1 kl 12-17
Lördag,  pass 2 kl 18-23

 

MEDVERKANDE BRYGGERIER

Nils Oscar Company, Monks Café & Brewery, Ahlafors Bryggerier, Grebbestad Bryggeri, Nääs Gårdsbryggeri, Skebo Bruksbryggeri, Qvänum Mat & Malt,Ängö Kvartersbryggeri, Oceanbryggeriet, Oppigårds Bryggeri, Jädraås Bryggeri, Sälens Fjällbryggeri, Närke Kulturbryggeri, Strömsholms Brygghus, Helsingborgs Bryggeri, Eskilstuna Ölkultur, Malmö Brygghus, Nynäshamns Ångbryggeri, Lundabryggeriet, Sthlm Brewing Co, Poppels Bryggeri. 

 

FRÅGOR?

Har du frågor eller funderingar kring festivalen, kontakta Sara Santo på 
sara.santo@nilsoscar.se eller 0155-77280

 

VARMT VÄLKOMNA!

 

Permalänk Kategori: Nyheter

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner