Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 9 SEPTEMBER: Aubergine­lasagne med grönsaker

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-09
Auberginelasagne med grönsaker

Foto: Joel Wåreus 

Ingredienser för 4 personer

1 aubergine
1 zucchini
1 msk salt
1 rödlök
4 tomater
200 g chèvre
2 dl crème fraiche
2 gula paprikor
2 msk olivolja + till att smörja formen
1 pkt färska lasagneplattor
1 msk herbes de Provence (kryddblandning)
1 tsk nymalen svartpeppar

Dressing:

1/2 dl hasselnötter
1 dl stora gröna oliver, urkärnade
1 msk olivolja
1 msk hasselnötsolja
2 msk pressad citronsaft

Tillbehör:

späd sallad (t ex mâche, rucola, mangold)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och zucchini i 1 cm tjocka skivor på längden. Salta rikligt på aubergineskivorna och låt dem vätska ur sig på hushållspapper 15 minuter. Skär lök och tomater i skivor. Blanda chèvre med crème fraiche.
2. Skär och kärna ur paprikorna. Rosta aubergine och paprika i ugnen på en bakplåt med olivolja cirka 10 minuter (för att koncentrera deras smak). Dra skinnet av paprikabitarna när de svalnat något.
3. Smörj en gratängform. Varva aubergine, paprika och zucchini med lasagneplattor, bred på ostblandningen och lägg på tomatskivor och lök. Krydda mellan varje lager. Avsluta med lite riven chèvre och tomat. Baka i ugnen cirka 35 minuter.
4. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i torr stekpanna. Hacka oliverna. Blanda ingredienserna till dressingen, tillsätt hasselnötterna och servera lasagnen med blandade salladssorter.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar God Lager

 

Källa: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 9 SEPTEMBER: SVAMPRISOTTO

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-08
 

 

Svamprisotto

Foto: Gunnar Magnusson 

Ingredienser för 4 personer

1 gul lök
200 g svamp, t ex champinjoner och portabello
2 msk olivolja
salt
3 dl avorio- eller arborioris
2 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
1 msk smör
1/2 dl riven parmesan
svartpeppar

Till servering:

parmesan

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i grova bitar. Fräs lök och svamp i oljan i en kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.
2. Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.
3. Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Tillsätt smör och parmesanost efter smak.
Smaka av med salt och peppar. Servera med ytterligare parmesan.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar God Lager

 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, FREDAG 5 SEPTEMBER: Ingefärslax med thaipotatis

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-05

 

 

Ingefärslax med thaipotatis

Foto: Lennart Weibull

  

Ingredienser för 4 personer

800 g lax
1 ½ msk salt
3 msk socker
3 msk färsk riven ingefära

 

Thaipotatis

800 g sparris- eller mandelpotatis,
skalade (gärna små)
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
2 dl vitt vin
2–3 dl vatten
1 citrongräs
1 hönsbuljongtärning
2 msk limesaft
1 röd chili, finhackad
4 sticklökar

 

Gör så här:

 

Ingefärslax

1. Skölj laxen i kallt vatten och torka sedan av den med
papper. Vi rekommenderar att laxen har varit fryst
innan.
2. Putsa bort laxens synliga hinnor och fett. Dra bort
laxens ryggben med en laxtång eller en vanlig pincett.
3. Skala och riv den färska ingefäran fint. Blanda
kryddblandningen och avsluta med ingefära.
4. Gnid in kryddblandningen i laxen och dela den därefter
i fyra lika stora bitar. Låt stå kvar i rumstemperatur
tills kryddblandningen har börjat smälta, ca 30 minuter.
5. Skiva laxen och halstra hastigt i varm panna. Servera
med thaipotatisen och limeklyftor.

Thaipotatis

1. Fräs potatis och finhackad vitlök i sesamolja. Tillsätt
sesamfrön och det vita vinet. Låt koka upp för att
därefter slå på vatten.
2. Banka citrongräset med baksidan på kniven. Lägg ner
i kastrullen tillsammans med hönsbuljongtärningen
och sjud i 15–20 minuter. Rör om lite då och då. Vätskan
ska koka in i potatisen. På slutet tillsätts
limesaft, chili och fint skivade sticklökar.
3. Ta bort citrongräset innan servering.
Smaka av med salt & peppar.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar Kalasöl

 

 

Källa: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

TRÄFFA NILS OSCAR PÅ STOCKHOLM BEER AND WHISKY FESTIVAL

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-02

Snart är det dags för årets Stockholm Beer and Whisky Festival och The Nils Oscar Company kommer givetvis att finnas på plats! Kom och hälsa på, njut av ölen och migla bland alla de andra bryggerierna.
Vi ses väl?

Information om 2014 mässa

2013 mässa lockade lite nästan 37.000 kunskapstörstande livsnjutare! (Här finner ni 2013 års programblad).

Biljett_2014.jpeg

Datum: 25-27 september & 2-4 oktober

Åldersgräns: 20 år

ÖPPETTIDER
Första helgen:
Torsdagen den 25/9: 14-23
Fredagen den 26/9: 14-24
Lördagen den 27/9: 11-24

Andra helgen:
Torsdagen den 2/10: 14-23
Fredagen den 3/10: 14-24
Lördagen den 4/10: 11-24

Plats: Nackastrandsmässan, Nacka Strand, Stockholm
Besöksadress: Augustendalstorget 6 131 52 Nacka Strand

Entrébiljett allmänhet:
250:- inkl ditt eget provningsglas som du naturligvis får ta med dig hem (det finns gott om sköljställen i hallarna) och Ölskola I i mån av plats. Entrébiljetten gäller till både Stockholm Beer & Whisky Festival och Taste Experience, hall I och hall II som ligger i direkt anslutning till varandra.

OBS!! Det är få av våra utställare som har möjlighet att ta betalt med kort, så kom ihåg att ta med kontanter! Det finns en bankomat utanför mässan i området, dock besöks den flitigt dessa dagar och pengarna brukar helt enkelt ta slut.

KÖP DINA BILJETTER TILL ÅRETS MÄSSA via Tickster.com

Det går även bra att köpa biljetter direkt i dörren. 

LÄS MER HÄR
Källa: www.stockholmbeer.se

Permalänk Kategori: Nyheter

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner