Nils Oscar blogg

"När kommer Tärnö Gin tillbaka i Systembolagets sortiment?"

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-10

Några av våra Nyköpingskunder har reflekterat över att Nils Oscar Tärnö Gin inte längre finns på Systembolagets hyllor. Och det stämmer tyvärr,  den är tillfälligt borta ur sortimentet.

Dock kommer Systembolaget att ta tillbaka den om det efterfrågas, vilket för er konsumenter betyder att ni måste fråga efter den. Om frågan "-När kommer Nils Oscar Tärnö Gin tillbaka i sortimentet?" ställs ett flertal gånger kommer alltså Systembolaget att återinföra den i sitt fasta sortiment. Detta gäller inte bara Nyköping, utan även för er i övriga landet.
 
Så, fråga efter Tärnö Gin så syns den snart på hyllorna igen.
 
 
 
 
 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 10 SEPTEMBER: Tabouléh »Maison«

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-10
Tabouléh »Maison«

Foto: Gunnar Magnusson
 

Ingredienser för 4 personer

1 1/2 dl bulgur eller cous-cous
2 dl kokande vatten
4 tomater
10 cm späd purjolök eller sticklök
5 cm zucchini
1/2 dl svarta oliver
1 kvist bladpersilja
2 kvistar färsk koriander
1 röd chili
1 lime (eller 1/2 citron)
salt
god olivolja efter smak

Gör så här

1. Koka eller slå kokande vatten över grynen. Följ anvisningen på förpackningen, det finns många olika sorter.
2. Medan grynen kallnar; dela tomaterna och gröp ur kärnorna med en sked. Skär tomater, purjo och zucchini i små tärningar.
3. Kärna ur oliverna. Finhacka bladpersilja, koriander och chili.
4. Blanda alla ingredienser med de kalla grynen. Balansera smaken med lime, salt och olivolja. Tänk på att chili ger extra hetta efter en tid. Apropå chili, tag bort kärnorna, akta ögonen. Tvätta händer, redskap och skärbräda, den kan vara mycket stark.

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar India Ale

 

Källa: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 9 SEPTEMBER: Aubergine­lasagne med grönsaker

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-09
Auberginelasagne med grönsaker

Foto: Joel Wåreus 

Ingredienser för 4 personer

1 aubergine
1 zucchini
1 msk salt
1 rödlök
4 tomater
200 g chèvre
2 dl crème fraiche
2 gula paprikor
2 msk olivolja + till att smörja formen
1 pkt färska lasagneplattor
1 msk herbes de Provence (kryddblandning)
1 tsk nymalen svartpeppar

Dressing:

1/2 dl hasselnötter
1 dl stora gröna oliver, urkärnade
1 msk olivolja
1 msk hasselnötsolja
2 msk pressad citronsaft

Tillbehör:

späd sallad (t ex mâche, rucola, mangold)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och zucchini i 1 cm tjocka skivor på längden. Salta rikligt på aubergineskivorna och låt dem vätska ur sig på hushållspapper 15 minuter. Skär lök och tomater i skivor. Blanda chèvre med crème fraiche.
2. Skär och kärna ur paprikorna. Rosta aubergine och paprika i ugnen på en bakplåt med olivolja cirka 10 minuter (för att koncentrera deras smak). Dra skinnet av paprikabitarna när de svalnat något.
3. Smörj en gratängform. Varva aubergine, paprika och zucchini med lasagneplattor, bred på ostblandningen och lägg på tomatskivor och lök. Krydda mellan varje lager. Avsluta med lite riven chèvre och tomat. Baka i ugnen cirka 35 minuter.
4. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i torr stekpanna. Hacka oliverna. Blanda ingredienserna till dressingen, tillsätt hasselnötterna och servera lasagnen med blandade salladssorter.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar God Lager

 

Källa: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 9 SEPTEMBER: SVAMPRISOTTO

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-08
 

 

Svamprisotto

Foto: Gunnar Magnusson 

Ingredienser för 4 personer

1 gul lök
200 g svamp, t ex champinjoner och portabello
2 msk olivolja
salt
3 dl avorio- eller arborioris
2 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
1 msk smör
1/2 dl riven parmesan
svartpeppar

Till servering:

parmesan

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i grova bitar. Fräs lök och svamp i oljan i en kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta.
2. Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt.
3. Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Tillsätt smör och parmesanost efter smak.
Smaka av med salt och peppar. Servera med ytterligare parmesan.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar God Lager

 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner