Nils Oscar blogg

Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH FREDAGSMYS 21 AUGUSTI: Enchiladas och Belgo Pale Ale

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-21

Ingredienser

2 st 8-pack tortillabröd
500 g köttfärs
500 g keso
5 dl creme fraiche
300 g champinjoner (burk el färska)
1 liten burk oliver, gärna gröna med chilifyllning
Ev liten burk Jalapenos, hackade (om du gillar det starkt)
1 burk Salsasås (mild eller stark efter smak)
2 pkt riven ost
Ev 1 påse  fajita/enchilada krydda (finns på tacohyllan)

Gör så här

Stek köttfärsen och även champinjoner om du gillar det, med enchiladakryddan. Blanda keso med halva mängden creme fraiche och salsasås. Hacka oliverna och jalapenos, ha i dom i kesoröran, samt ena ostpåsen. Fyll tortillabröden med röran, rulla ihop och fäst ev med en tandpetare. När rullarna ligger på plåten häller du över den resterande creme fraiche och salsasås-blandningen. Avsluta med att strö över den andra ostpåsen.  Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills osten är smält och dom fått fin färg.  Servera med sallad gjord på hackad isbergssallad, rödlök, tomat, avokado, majs och gurka. Dressing, tex: en halv pressad citron, vinäger och örtsalt.
 

att dricka till

 
 
Källa recept: Matklubben.se

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Rökporter till sommarens sena grillkvällar!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-18

Sensommarvärme, underbart! Och med värmen kommer ofta också härliga grillkvällar i goda vänners lag, och något som några av er kanske ännu inte upptäckt är att Nils Oscar Rökporter är det perfekta ölet till just grillat!
”-Mörk öl dricks med fördel på sommaren. Rökporter är en av de absolut godaste grillölen – perfekt till barbecue”, tipsar VD Jonas Kandefelt.
Doften är komplex med karaktär av knäck och torkad frukt och rökta charkuterier. En finessrik rökkaraktär tränger sedan fram och ber om uppmärksamhet. 80 procent av maltet i Nils Oscar Rökporter är rökt över bokved. Resterande malt är tre sorters rostat malt i olika nyanser, samt karamellmalt. Nils Oscar Rökporter är kryddat med humlesorterna Fuggles och Amarillo.

Prova också att slå en flaska Nils Oscar Rökporter i din köttgryta eller degspadet. Mums!

Rökporter har artikelnummer 1473 på Systembolaget och kostar 26:90 kr för en halvlitersflaska. Och finns den inte på just ditt Systembolag går den enkelt att beställa hem.
Nils Oscar Rökporter är nog den vackraste öl som finns och helt enkelt för god för att missa!

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 11 AUGUSTI: Markus Aujalays lammfärsbiffar

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-11
  1. Blanda färsen med vitlök, vatten, ajvar, kryddor, citronskal, salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Forma sedan färsen till biffar.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg den rivna gurkan till tzatzikin i ett durkslag och blanda med lite salt. Låt dra minst 10 minuter.
  5. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt och vitlök.
  6. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor.
  7. Skär ett snitt i bröden och fyll med sallad, tomat, gurka, rödlök, tzatziki och lammfärsbiffar.
    Njut!                    

att dricka till

Nils Oscar Kalasöl

 

Recept från kokboken Måndag-torsdag : riktig mat för familjen men finns även på recept.nu

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 10 AUGUSTI: Gratäng med rödspätta och räkor

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-10
Thomas Carlén
4 - 6 person(er)
Ingredienser
  • 750 g rödspättafilé, MSC-märkt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 1,5 dl vitt vin, torrt
Gratängsås:
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskspad
  • 1,5 msk kycklingfond, koncentrerad
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 st äggulor
Dekoration:
  • 200 g räkor, skalade
  • 0,5 dl dill, hackad
  • citronklyftor
Servera med:
  • kokt pressad potatis
  • kokta små gröna ärtor
  1. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
  2. Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter. Häll av, sila och spara fiskspadet.
  3. Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Rör ner äggulorna.
  4. Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter. Dekorera med räkor, dill och citronklyftor. Servera med kokt pressad potatis och kokta gröna ärtor.

att dricka till

Nils Oscar Pale Ale

Källa recept: Mitt kök

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner