Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 22 SEPTEMBER: Vegospett med tomatsalsa och India Ale

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-22

 

Bild på Vegospett med tomatsalsa

 

Ingredienser

4 stycken

Spett:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling

Tomatsalsa:

  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • 25 minuter

Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten. Blanda ingredienserna till tomatsalsan. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

att dricka till

Nils Oscar India Ale

 

 

Receptkälla här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 16 SEPTEMBER: Ceviche med pilgrimsmusslor

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-16
Pilgrimsmussel ceviche

Foto: Fabian Björnstjerna

Ingredienser för 4 personer

250 g pilgrimsmusslor skuret i ½ cm tärningar
1 avokado, tärnad ½ cm tärningar
100g ananas, tärnad ½ cm tärningar
100 g mango, tärnad ½ cm tärningar
2 st salladslökar, fint skivade
1 st limefrukt, saften
4 msk olivolja
2 tsk koriander, hackad
salt, peppar

Gör så här

Blanda väl servera i glas garnera med koriander.

Att dricka till

 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, FREDAG 12 SEPTEMBER: Black Bean Burger

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-12

Bild på Black bean burger

4 portioner

  • 400 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 dl sesamfrön

Tillbehör:

  • 4 tjocka skivor ost
  • 4 hamburgerbröd
  • majonnäs
  • grönsallad
  • tomat
  • rödlök
  • barbequesås
  • färsk koriander

Gör så här

  • 30 minuter

Mosa bönorna med en ballongvisp i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda ordentligt till en jämt smet. Forma fyra burgare och vänd dem i sesamfrön. Grilla 2–3 min per sida eller stek i panna. Lägg på en skiva ost mot slutet så att den smälter. Värm bröden någon minut per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med majonnäs, sallad, tomat, lök, bbq-sås och koriander.

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Källa här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TORSDAG 11 SEPTEMBER: Svartrotspaj med getost

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-11

Bild på Svartrotspaj med getost    

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 375 g svartrot
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vinäger, gärna äppelcider
  • 0,5 msk havssalt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g riven getost, chevré eller Ribeaupierre
  • 50 g strimlad purjolök

Pajdeg:

  • 1,5 dl majs
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g kallt smör
  • 2 msk vallmofrön eller chiafrön
  • 0,5 dl husk (psylliumfröskal)
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 msk kallt vatten

 

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 35 minuter

Börja med pajdegen. Mixa majsen grovkornig i en matberedare. Tillsätt rismjöl, smör, chiafrön, husk och havssalt. Häll i vattnet medan mixern är i gång. Krama ihop degen och plasta in. Låt vila i kylen 10 min. Sätt ugnen på 200°.

 

Skala svartrötterna. Skär dem i dm-långa bitar. Dela ev på längden om de är väldigt tjocka. Lägg svartrötterna i vatten, vinäger och salt i en traktör- eller stekpanna. Koka upp och låt koka 8 min. Häll av vattnet och låt svalna något.

 

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg i en pajform, 26 cm i diameter eller motsvarande. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

 

Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning.

 

Fyll pajen med svartrot, getost och purjolök. Häll på äggstanningen. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 35 min.

 

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Källa här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner