Nils Oscar blogg

DAGENS MIDDAGTIPS, TISDAG 23 SEPTEMBER: Blomkål i röd currysås

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-23

Bild på Blomkål i röd currysås

4 portioner

  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 150 g sugar snaps
  • 1 tsk salt
  • färsk koriander

 

  • Gör så här

    • 20 minuter

    Lägg blomkål, kokosmjölk och currypasta i en kastrull med lock. Låt sjuda ca 10 min. Rör om då och då.

     

    Tillsätt sugar snaps och salt, sjud ytterligare 3 min.

    Till servering

    Toppa med klippt koriander vid servering.

 

Källa här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Missa inte en av våra högst rankade hoppryttare, Henric von Eckermann, på Tärnö Säteri 13 Oktober!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-22
Vill ni se en världsstjärna? Missa då inte en av våra högst rankade hoppryttare, Henric von Eckermann, på Tärnö Säteri 13 Oktober! Henric, som annars bor och arbetar i Tyskland, besöker natursköna Tärnö och håller i en efterlängtad clinic på hemmaplan. Tärnö Säteri är Nils Oscars systerbolag och på Tärnö ligger vårt bränneri där vi gör all vår sprit.

Missa inte detta unika tillfälle!

Köp dina biljetter HÄR

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 22 SEPTEMBER: Vegospett med tomatsalsa och India Ale

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-22

 

Bild på Vegospett med tomatsalsa

 

Ingredienser

4 stycken

Spett:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling

Tomatsalsa:

  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • 25 minuter

Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten. Blanda ingredienserna till tomatsalsan. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

att dricka till

Nils Oscar India Ale

 

 

Receptkälla här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 16 SEPTEMBER: Ceviche med pilgrimsmusslor

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-16
Pilgrimsmussel ceviche

Foto: Fabian Björnstjerna

Ingredienser för 4 personer

250 g pilgrimsmusslor skuret i ½ cm tärningar
1 avokado, tärnad ½ cm tärningar
100g ananas, tärnad ½ cm tärningar
100 g mango, tärnad ½ cm tärningar
2 st salladslökar, fint skivade
1 st limefrukt, saften
4 msk olivolja
2 tsk koriander, hackad
salt, peppar

Gör så här

Blanda väl servera i glas garnera med koriander.

Att dricka till

 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner