Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 7 OKTOBER: Svart rårisrisotto med sparris och persiljeripppel

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-07

Bild på Svart rårisrisotto med sparris och persiljeripppel

6 portioner

  • 3 dl vanligt råris eller svart råris
  • 2 knippen sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl tinade frysta majskorn
  • 3 msk olivolja
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finstrimlad blekselleristjälk
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 25 g smör
  • 80 g finriven parmesan

Persiljerippel:

  • 0,5 dl persilja
  • 40 g finriven parmesan
  • 0,75 dl olivolja

Gör så här

  • 45 minuter

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i 1 cm tjocka bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen i några minuter, salta och peppra. Sparrisen ska få färg men fortfarande vara krispig. Lägg åt sidan. Stek majsen i samma panna tills de är gyllene. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och selleri tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 8 min.

Persiljerippel

Finhacka persilja och blanda med parmesan och olivolja, mixa ev slät med en stavmixer. Rör ner riset i buljongen. Låt nästan all vätska koka in på låg temp. Tillsätt smör och parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar. Vänd ner det mesta av sparrisen och majs. Häll upp på ett serveringsfat och toppa med resterande sparris. Ringla över persiljeripplet.

ATT DRICKA TILL

Nils oscar God Lager

 

 

Källa recept här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 1 OKTOBER: Rispappersrullar med cashewnötter

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-01

Bild på Rispappersrullar med cashewnötter

24 st

  • 24 st rispappersblad

Fyllning:

  • 100 g risnudlar
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 150 g tofu
  • 1,5 dl cashewnötter, osaltade
  • 3 dl böngroddar

Till servering:

  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  • 40 minuter

Tillred nudlarna enligt anvisning pa° fo¨rpackningen. Ha¨ll av och klipp i bitar. Skala och strimla morot och ra¨ttika supertunt. Hacka salladslo¨- karna. Strimla tofun.

 

Rosta no¨tterna i torr het stekpanna. La°t svalna. Hacka grovt.

 

Fyll en ska°l med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i 10 sek och la¨gg ut pa° ska¨rbra¨da. La¨gg lite av alla fyllningsingredienser mitt pa°. Vik in ba°da sidorna mot mitten, rulla sedan fra°n kortsidan till ett litet paket. Fortsa¨tt med resten av risbladen. La¨gg rullarna pa° ett fat.

Servering

La¨gg en fylld rulle i ett salladsblad, la¨gg pa° koriander och mynta, nyp ihop och dippa.

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

OKTOBERFEST I NYKÖPING LÖRDAG 4 OKTOBER!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-01

4 oktober är det Oktoberfest på Hellmanska Gården i Nyköping! Det grillas närproducerade korvar med hemgjorda tillberhör på Helmmans innergård kl 11-15. Släck törsten med lokal öl från Nils Oscar. I butikerna hittar du fina höstliga erbjudanden. Välkommen!

http://www.hellmanskagarden.se/

Permalänk Kategori: Event

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 29 SEPTEMBER: Tarteletter med fänkål och kokos

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-09-29

Bild på Tarteletter med fänkål och kokos

4 portioner

Pajdeg:

  • 1,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk vatten, iskallt

Fyllning:

  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk muskot, riven
  • 2 rosmarinkvistar, hackade blad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 fänkål, supertunt skivad

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 50 minuter + 30 minuter i kyl

Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1–2 msk, om degen är smulig.

Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 min.

Fyllning

Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen pa° 200°. 

Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i pajformen. om du gör 4 små tartletter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med gaffel. häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål. Grädda ca 35 min, tills pajen är spröd och gyllene.

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

 

 

Källa recept

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner