Nils Oscar blogg

Pris till Nils Oscar på Stockholm Beer & Whisky Festival

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-08

 

I helgen som var gick Stockholm Beer & Whisky Festival av stapeln, och i år var det återigen över 37.000 nöjda besökare! Nils Oscar kammade hem ett guld, ett silver och tre brons, enligt nedan:

Samtliga svenska flasköl oavsett kategori
Silver: Winter Edition, The Nils Oscar Company AB
Brons: Rökporter, The Nils Oscar Company AB

Vardagsale i modern stil
Brons: Nils Oscar India ale, The Nils Oscar Company AB

Speciell ale i brittisk stil
Guld: Pandemonium, The Nils Oscar Company AB

PORTER inklusive STOUT
Brons: Rökporter, The Nils Oscar Company AB

 

Vill du se samtliga vinnare, klicka HÄR

 

 

 

 

 

Permalänk Kategori: Festivaler

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 8 OKTOBER: Kokosmjölksoppa med röd curry

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-08

Bild på Kokosmjölksoppa med röd curry

4 portioner

  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 400 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 400 ml kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • lime, saften

Till servering:

  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

  • Ugn: 190º
  • 20 minuter

Dela citrongra¨set pa° la¨ngden och banka la¨tt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefa¨ran och moro¨tterna fint. Ska¨r blomka°len i mindre bitar och strimla salladslo¨ken.

 

La¨gg citrongra¨s, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Ha¨ll pa° kokosmjo¨lk och vatten. Koka 5 min. La¨gg i ingefa¨ra, blomka°l och salladslo¨k. La°t koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.

 

Servera med korianderblad, limeklyftor och ev ris och tofu.

Att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

 

 

 

Receptkälla här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 7 OKTOBER: Svart rårisrisotto med sparris och persiljeripppel

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-07

Bild på Svart rårisrisotto med sparris och persiljeripppel

6 portioner

  • 3 dl vanligt råris eller svart råris
  • 2 knippen sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl tinade frysta majskorn
  • 3 msk olivolja
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finstrimlad blekselleristjälk
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 25 g smör
  • 80 g finriven parmesan

Persiljerippel:

  • 0,5 dl persilja
  • 40 g finriven parmesan
  • 0,75 dl olivolja

Gör så här

  • 45 minuter

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i 1 cm tjocka bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen i några minuter, salta och peppra. Sparrisen ska få färg men fortfarande vara krispig. Lägg åt sidan. Stek majsen i samma panna tills de är gyllene. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och selleri tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 8 min.

Persiljerippel

Finhacka persilja och blanda med parmesan och olivolja, mixa ev slät med en stavmixer. Rör ner riset i buljongen. Låt nästan all vätska koka in på låg temp. Tillsätt smör och parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar. Vänd ner det mesta av sparrisen och majs. Häll upp på ett serveringsfat och toppa med resterande sparris. Ringla över persiljeripplet.

ATT DRICKA TILL

Nils oscar God Lager

 

 

Källa recept här

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 1 OKTOBER: Rispappersrullar med cashewnötter

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-01

Bild på Rispappersrullar med cashewnötter

24 st

  • 24 st rispappersblad

Fyllning:

  • 100 g risnudlar
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 150 g tofu
  • 1,5 dl cashewnötter, osaltade
  • 3 dl böngroddar

Till servering:

  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  • 40 minuter

Tillred nudlarna enligt anvisning pa° fo¨rpackningen. Ha¨ll av och klipp i bitar. Skala och strimla morot och ra¨ttika supertunt. Hacka salladslo¨- karna. Strimla tofun.

 

Rosta no¨tterna i torr het stekpanna. La°t svalna. Hacka grovt.

 

Fyll en ska°l med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i 10 sek och la¨gg ut pa° ska¨rbra¨da. La¨gg lite av alla fyllningsingredienser mitt pa°. Vik in ba°da sidorna mot mitten, rulla sedan fra°n kortsidan till ett litet paket. Fortsa¨tt med resten av risbladen. La¨gg rullarna pa° ett fat.

Servering

La¨gg en fylld rulle i ett salladsblad, la¨gg pa° koriander och mynta, nyp ihop och dippa.

ATT DRICKA TILL

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner