Nils Oscar blogg

DAGENS SNACKSTIPS, FREDAG 31 OKTOBER: Oliv- och ostmuffins

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-31

Bild på Oliv- och ostmuffins

12 stycken

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl hackade oliver och/eller soltorkade tomater
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 25 minuter

Sätt ugnen på 225°.

 

Blanda ihop mjöl och bakpulver.

 

Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en kladdig deg.

 

Skeda ner smeten i en väl smord muffinsplåt eller i stadiga muffinsformar.

 

Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

 

 

 

 

 

Källa mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Bo i Nyköping

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-30

Idag var jag på en företagslunch på Erik på Slottet som Näringslivsenheten på Nyköpings kommun bjudit in till. Där höll Kommunikationschef Palaemona Mörner ett föredrag om hur det gått med Bo i Nyköping-kampanjen, som i år fyller 10 år.
Många av er har säkert sett de stora svartvita bilderna i till exempel Stockholms tunnelbana, och när man frågade människor runt om i Sverige vad de tänker på när de hör Nyköping så var det just de svartvita bilderna som de kom att tänka på (tecken på en lyckad kampanj verkligen). Därefter Skavsta, kustnära och mysig småstad förknippade många med nyköping. Kommunen prisades för kampanjen med priset Bästa Placebranding. Kampanjen syns på följande ställen:

  • På webben, www.boinyköping.nu
  • stortavlor i t-banan, stockholms innerstad
  • fönsterskyltar på tåg och bussar
  • skyltar längs E4 och på Skavsta
  • på instagram
  • på hem och villamässan, 2-5 oktober i Älvsjö

Sedan man startade denna kampanj så har inflyttningen bara ökat. Förra året flyttade det in 1308 nya personer i Nyköping och det bara fortsätter! Dessutom har pendlingen i kommunen ökat med 21% under det första halvåret.

Det var ett riktigt intressant och bra föredrag som vi givetvis kommer fortsätta följa.
Bra jobbat, Nyköpings kommun!

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TORSDAG 30 OKTOBER: Orientalisk gryta

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-30

4 portioner

  • 2 msk olja
  • 5 tärnade potatisar
  • 3 dl torkade gröna linser
  • 1 hackad rödlök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar

Till servering:

  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  • 30 minuter

Va¨rm olja i en kastrull och stek potatis, linser, lo¨k och vitlo¨k utan att fa° fa¨rg.

 

Tillsa¨tt tomatpure´ och spiskummin. Stek na°gon minut till under omro¨rning.

 

Ha¨ll pa° vatten och la¨gg i buljongta¨rningar. La°t koka tills potatisen a¨r mjuk, ca 15 min. Smaka av med salt.

 

Toppa soppan med smulad fetaost och persilja vid servering.

Att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

 

 

Källa mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 29 OKTOBER: Chiapizza med chevre & valnötter

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-29

Bild på Chiapizza med chevre & valnötter

4 st

  • 1 msk olivolja
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 8 fikon, skivade och färska
  • 300 g chèvre
  • 80 g valnötskärnor
  • 2 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 30 g mangold - eller rucolablad

Pizzadeg:

  • 15 g jäst
  • 2,5 dl vatten, ljummen
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl chiafrön
  • 6,5 dl vetemjöl

Kronärtskockskräm:

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 30 minuter + jästtid

Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills ja¨sten lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.

 

Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärtskockskrämen.

 

Sätt ugnen pa° 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.

 

Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chevren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.

 

Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

 

 

 

 

Källa mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner