Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 10 NOVEMBER: Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-10

Förrätt, varmrätt

Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp

Foto: Lennart Weibull

Ingredienser för 4 personer

16 st.  Dim sum plattor (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 st. Huvud kinakål/salladskål
100 g Ostronskivling
1 st. Schalottenlök.
10 g Gräslök
2 cm Ingefära
2 St. vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk Socker
salt och peppar

Garnering

ca 12 st. Enokisvampar
¼ Purjolök
10 g Blandade färska örter till garnering

Gör så här

1. Strimla kål och förväll den i kokande vatten.  Skär ostronskivlingen i små tärningar. Finhacka schalottenlök, ingefära, gräslök och vitlök.
2. Stek ostronskivlingen i smör, tillsätt schalottenlöken och låt löken bli mjuk. Tillsätt då kina/salladskålen, ingefäran, socker och gräslöken. Rör om och smaka av med salt & peppar och låt svalna något.
3. Rulla blandningen till små bollar, lägg på en dimsumplatta och vik ihop dem. Vid servering läggs de färdigvikta dimsumen i träkorgar tillsammans med Enokisvampen och purjolöken. Korgen placeras på en gryta med vatten och kokar sedan i ca 10 min. Avsluta med att strö på lite färska örter.

 

Att dricka till

 
 
Källa: Systembolaget.se
 
 
 
 
_
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

NYHETER OM TÄRNÖ GIN

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-07

Nils Oscar Tärnö Gin har saknats i hyllorna på Systembolaget under en tid men kommer nu att återlanseras i Nyköping (både på V. Storgatan i Gallerian Axet samt Gustavsbergs Köpcentrum), samt Oxelösund den 22/11. Det kommer gå att beställa den som vanligt i resten av landet.

Foto: NYHETER OM TÄRNÖ GIN
Nils Oscar Tärnö Gin har saknats i hyllorna på Systembolaget under en tid men kommer nu att återlanseras i Nyköping (både på V. Storgatan i Gallerian Axet samt Gustavsbergs Köpcentrum), samt Oxelösund den 22/11. Det kommer gå att beställa den som vanligt i resten av landet.

Permalänk Kategori: Nyheter

NOUR EL REFAI PRAKTISERAR PÅ NILS OSCAR

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-07

Ni har väl inte missat klippet när Nour var här och praktiserade?
Om ja så kommer filmen från Mitt Kök här igen.

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, FREDAG 7 NOVEMBER: Börek med spenat och fetaost och Nils Oscar God Lager

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-07

Bild på Börek med spenat och fetaost

8 bufféportioner

  • 2 msk olivolja
  • 100 g färsk spenat
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 250 g filodeg (1 paket)
  • 150 g fetaost

Gör så här

  • Ugn: 175º
  • 35 minuter

Sätt ugnen på 175°. Värm upp olja i en stekpanna. Stek spenat och vitlök tills spenaten sjunkit ihop och vätskan dunstat bort. Tillsätt honung, oregano, och chiliflakes. Salta och peppra. Vispa ägget lätt med yoghurt. Dela filodegen på mitten, i ark på 30x20 cm. Lägg 4 ark ovanpå varandra och pensla med äggmixen mellan arken. Fördela 1⁄4 av spenaten över degen och smula över 1⁄4 av osten. Vik in kanterna på långsidorna och rulla ihop till en rulle. (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).Gör likadant med resten av spenaten och osten. Lägg de 4 rullarna i en inoljad form och pensla med äggmixen. Lämna utrymme mellan rullarna.Grädda gyllene mitt i ugnen, 20–25 min. Låt svalna och dela på mitten. Servera!

 

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner