Nils Oscar blogg

DAGENS MIDDAGTIPS, TISDAG 11 NOVEMBER: Mjöl- och mjölkfria pannkakor med banan och kokos

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-11

Bild på Mjöl- och mjölkfria pannkakor med banan och kokos
30 st

  • 3 st banan, mogna
  • 6 ägg, lätt vispade
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2,5 dl blåbär
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 2 tsk kokosolja
  • 2 msk lönnsirap

Gör så här

  • 30 minuter

Mosa bananerna med en gaffel. La¨gg moset i en bunke. Vispa ihop det med a¨gg och kokosflingor. Tillsa¨tt bla°ba¨r (spara na°gra till servering) och kanel. Ro¨r om.

 

Hetta upp kokosoljan pa° medelstark va¨rme i en stekpanna med non stick-bela¨gg- ning. Hälli 2–3 msk smet fo¨r varje pannkaka (det fa°r plats 3–4 stycken samtidigt).

 

Va¨nd fo¨rsiktigt med stekspade na¨r de stelnat och fa°tt en gra¨ddad yta, ca 2 min pa° fo¨rsta sidan och 1 min pa° andra. Stapla pannkakorna och garnera med ba¨r. Ringla o¨ver lo¨nnsirap.

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 10 NOVEMBER: Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-10

Förrätt, varmrätt

Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp

Foto: Lennart Weibull

Ingredienser för 4 personer

16 st.  Dim sum plattor (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 st. Huvud kinakål/salladskål
100 g Ostronskivling
1 st. Schalottenlök.
10 g Gräslök
2 cm Ingefära
2 St. vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk Socker
salt och peppar

Garnering

ca 12 st. Enokisvampar
¼ Purjolök
10 g Blandade färska örter till garnering

Gör så här

1. Strimla kål och förväll den i kokande vatten.  Skär ostronskivlingen i små tärningar. Finhacka schalottenlök, ingefära, gräslök och vitlök.
2. Stek ostronskivlingen i smör, tillsätt schalottenlöken och låt löken bli mjuk. Tillsätt då kina/salladskålen, ingefäran, socker och gräslöken. Rör om och smaka av med salt & peppar och låt svalna något.
3. Rulla blandningen till små bollar, lägg på en dimsumplatta och vik ihop dem. Vid servering läggs de färdigvikta dimsumen i träkorgar tillsammans med Enokisvampen och purjolöken. Korgen placeras på en gryta med vatten och kokar sedan i ca 10 min. Avsluta med att strö på lite färska örter.

 

Att dricka till

 
 
Källa: Systembolaget.se
 
 
 
 
_
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

NYHETER OM TÄRNÖ GIN

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-07

Nils Oscar Tärnö Gin har saknats i hyllorna på Systembolaget under en tid men kommer nu att återlanseras i Nyköping (både på V. Storgatan i Gallerian Axet samt Gustavsbergs Köpcentrum), samt Oxelösund den 22/11. Det kommer gå att beställa den som vanligt i resten av landet.

Foto: NYHETER OM TÄRNÖ GIN
Nils Oscar Tärnö Gin har saknats i hyllorna på Systembolaget under en tid men kommer nu att återlanseras i Nyköping (både på V. Storgatan i Gallerian Axet samt Gustavsbergs Köpcentrum), samt Oxelösund den 22/11. Det kommer gå att beställa den som vanligt i resten av landet.

Permalänk Kategori: Nyheter

NOUR EL REFAI PRAKTISERAR PÅ NILS OSCAR

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-07

Ni har väl inte missat klippet när Nour var här och praktiserade?
Om ja så kommer filmen från Mitt Kök här igen.

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner