Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 2 MARS: Krämig köttfärsgratäng

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-02
Krämig köttfärsgratäng med sallad
500 g  kokt potatis
500 g  nötfärs
1 st  gul lök
2 st  vitlöksklyfta
olja
2 tsk  spiskummin
2 tsk  paprikapulver
1 msk  vitvinsvinäger
1 st  krossade tomater med örter
1 st  persilja
1 krm  svartpeppar
75 g  ost
2 dl  crème fraiche
1 st  salladsmix
250 g  rivna morötter
olja och vinäger
 
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka den i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt.

3. Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och spiskummin och bryn
så att färsen blir helt genomstekt. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra efter smak. Låt såsen puttra ihop i 5 min.

4. Blanda ihop crème fraiche och riven ost i en skål.

5. Lägg hälften av köttfärssåsen i en ugnsform, lägg över potatisskivorna och häll över resten av köttfärssåsen. Toppa med crème fraiche-röran och gratinera i ugnen ca 10 min tills den har fått fin färg. Grovhacka persiljan och strö över vid servering.

6. Skölj salladen och skala och riv morötterna. Blanda ihop och ringla lite olja och vinäger över. Strö över en nypa salt och peppar och servera till gratängen.
 

att dricka till

 
Nils Oscar India Ale

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd



Receptet är skapat av:

Bild

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Nils Oscar nominerade till Årets smakutvecklare!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-02

Nu kan vi med stor glädje och en otrolig stolthet berätta att The Nils Oscar Company AB är ett av fyra nominerade företag till Livsmedelsföretagens och White Guides gemensamma pris Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen! 

Med utmärkelsen premieras ”en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst”.

Livsmedelsföretagen och White Guide lanserade för ett år sedan det gemensamma priset Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen. Utmärkelsen 2014 gick till Findus.

findus
Glada pristagare 2014:
Findus nuvarande VD Henrik Hjalmarsson (t v) med tidigare VD:n Jari Latvanen

 

Pristagaren avslöjas och hyllas på White Guide Galan på Grand Hotel i Stockholm den 9 mars, så spännande!
Så nu gäller det bara att hålla tummarna!

 

 

 

Permalänk Kategori: Event

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, FREDAG 27 FEBRUARI: Fish´n chips

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-02-27

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 l rapsolja
600 g torskfilé, fryst, MSC-märkt
1 kg bakpotatis
FrityrSmet
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk vitvinsvinäger
1 dl öl

1. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av på hushållspapper.
2. Sätt ugnen på 150°. Skala och skär potatisen i stavar, ca 1 x 1 cm. Lägg dem i kallt vatten ca 5 min. Låt potatisen rinna av och torka den torr på hushållspapper eller kökshandduk.
3. Hetta upp oljan till 160° i en fritös eller i en gryta. Fritera potatisen i omgångar tills den är mjuk. Låt den rinna av i durkslag.
4. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt öl, vatten och vinäger och vispa till en klimpfri smet.
5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen ytterligare 1-2 min tills den fått fin färg och är knaprig. Krydda med salt. Lägg pommes fritesen i en ugnssäker form och håll dem varma i ugnen medan fisken friteras.
6. Doppa fisken i smeten och fritera den i omgångar i oljan ca 2 min. Låt den rinna av på hushållspapper. Servera fisken genast med pommes frites och vinäger.

att dricka till

Nils Oscar God Lager

Nils Oscar God Lager

 

Recept från Allt om mat
Bildkälla

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 26 FEBRUARI: Avokadosoppa med räkor

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-02-26

Avokadosoppa med räkor

Ingredienser

500 gram 
3 st 
1 dl 
3 msk 

 

1 l 

Tillagning

1. Skala räkorna. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det med en gaffel eller mixerstav. Blanda moset med kesella så att det inte mörknar.

2. Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.

3. Häll upp soppan i tallrikar och garnera med räkor och gräslök eller någon annan ört från köksträdgården. Servera omedelbart.
 

att dricka till

 
 
Recept Alice Brax 
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix                          
                                     
Receptet är skapat av:

Bild

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner