Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TORSDAG 5 MARS: Bönsoppa med rostad paprika

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-05

Bönsoppa med rostad paprika

Rostad paprika ger denna soppa vacker färg och mycket god smak. Chilifrukterna bidrar med hetta.

ca  15min

 

                                     

 

Ingredienser

1 st 
2 st 
4 st 
2 st 
5 dl 
1 burk(ar) 
2 msk 
400 gram 

Tillagning

1. Hacka löken, de rostade paprikorna och chilifrukterna. Häll ca 1 msk olja i en kastrull och fräs löken. Riv eller pressa ner vitlöken och lägg ner chilifrukten, vatten, krossade tomater, tomatpuré och de rostade paprikorna.

2. Skölj bönorna. Lägg dem i kastrullen och låt dem puttra i ca 5 minuter. Mixa med mixerstav eller i mixer. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ett gott bröd.

att dricka till

 
Nils Oscar India Ale



Receptet är skapat av Tasteline och 

Bild

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 4 MARS: Lax- och torskgratäng toppat med räkor

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-04

IMG_7134-002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En fiskgratäng för 6 personer
4 bitar lax
400 gram torskfile
200 gram philadelphiaost
4 dl grädde
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
salt och peppar
1 gäng med körsbärstomater

Toppa med nyskalade räkor

Gör laxgratängen så här : 
Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar.  Och lägg i en ugnssäkerform.
Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna.
Strö över ett gäng körsbärstomater och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.

Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut.

Serveras med ris, eller potatis.

 

att dricka till

Nils Oscar Kalasöl

 Kalasöl™

Receptkälla: Jennys matblogg

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Nils Oscar ett av fyra företag som är nominerade till Årets smakutvecklare

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-04

 

Fyra företag nominerade till Årets smakutvecklare

 

Pressmeddelande  •  2015-03-04

 

Haupt Lakrits, Nils Oscar. KLS Ugglarps och Wapnö Gårdsmejeri är de fyra nominerade företagen till det prestigefyllda priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2015. Vinnaren presenteras och prisas på White Guide Galan på Grand Hôtel i Stockholm den 9 mars. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide. 

 

- Svenskarnas intresse för matkvalitet och lite dyrare livsmedel har exploderat. De fyra nominerade företagen har förmått möta och driva den trenden och har tagit en ledarroll i den spännande utvecklingen av smak och kvalitet, säger Marie Söderqvist VD på Livsmedelsföretagen.

 

- Det är fantastiskt att det lanseras så många innovativa livsmedelsprodukter i Sverige och speciellt lyckliga blir vi när några står ut alldeles extra när det gäller smaken – vilket behövs i den stenhårda konkurrensen, säger Mikael Mölstad editor-manager på White Guide.

Juryns motivering:

 

Haupt Lakrits, Kista
För att i sina praliner lyfta fram äkta lakritssmaker, inte turboladdat utan i subtila nyanser, ett rikt spektrum och känsliga kombinationer med choklad, möjliggjort av lakritsråvara av högsta kvalitet, sötlakrits från Kalabrien och aromatisk lakrits från Persien och Kina – den tydligaste företrädaren för den kvalitetstrend vi nu ser på godisområdet.

 

Nils Oscar Company, Nyköping
En pionjär bland svenska mikrobryggerier som behållit ställningen i toppen, och för att i en tid när det bubblar av trendiga hantverksöl på krogborden, ha utvecklat smakrika öl med lägre alkohohalt och i nära samarbete med ledande sommelierer tagit fram folköl med stor smakpersonlighet. 

 

KLS Ugglarps, Kalmar
För sitt målmedvetna arbete med smak- och kvalitetsutveckling av kött från utvalda gårdar, som säljs som styckdetaljer och förädlade produkter under egna och de stora detaljhandlarnas varumärken. Svenskt kött smakar allt bättre tack vare kvalitetsmedvetna uppfödare, men det kräver också företag senare i kedjan som förstår urval och styckningens avgörande betydelse.

 

Wapnö Gårdsmejeri, Halmstad
För att de slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning och riksvid potential och ha gett "gårdsmejeri" en ny innebörd, genom att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet. 

 


Kontakt:
Marie Söderqvist, VD Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71
Mikael Mölstad, Editor-Manager White Guide

 

Fakta om Årets smakutvecklare
Priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Priset instiftades 2014 och delades då ut till Findus. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

 

 

 

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 2 MARS: Krämig köttfärsgratäng

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-02
Krämig köttfärsgratäng med sallad
500 g  kokt potatis
500 g  nötfärs
1 st  gul lök
2 st  vitlöksklyfta
olja
2 tsk  spiskummin
2 tsk  paprikapulver
1 msk  vitvinsvinäger
1 st  krossade tomater med örter
1 st  persilja
1 krm  svartpeppar
75 g  ost
2 dl  crème fraiche
1 st  salladsmix
250 g  rivna morötter
olja och vinäger
 
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och koka den i saltat vatten ca 8-10 min, om du inte redan har färdigkokt.

3. Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och spiskummin och bryn
så att färsen blir helt genomstekt. Tillsätt vinäger, vatten och krossade tomater. Salta och peppra efter smak. Låt såsen puttra ihop i 5 min.

4. Blanda ihop crème fraiche och riven ost i en skål.

5. Lägg hälften av köttfärssåsen i en ugnsform, lägg över potatisskivorna och häll över resten av köttfärssåsen. Toppa med crème fraiche-röran och gratinera i ugnen ca 10 min tills den har fått fin färg. Grovhacka persiljan och strö över vid servering.

6. Skölj salladen och skala och riv morötterna. Blanda ihop och ringla lite olja och vinäger över. Strö över en nypa salt och peppar och servera till gratängen.
 

att dricka till

 
Nils Oscar India Ale

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd



Receptet är skapat av:

Bild

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner