Nils Oscar blogg

Tack för en fantastisk helg på Malmö öl och whisky festival!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-16

Ett STORT tack till alla glada, intresserade och inspirerande ölvänner som besökte vår monter på Malmö öl & whisky festival. Över 8000 dryckesentusiaster besökte mässan under helgen, vilket känns helt makalöst!

"-Det var verkligen en toppenhelg med otroligt stort intresse för våra öl, vilket känns fantastiskt kul", säger Jonas, vår vd, som var på plats bakom Nils Oscars bar i helgen.

Det är ni, alla entusiaster, som gör vårt jobb så roligt! Så än en gång, stort tack!

 

Permalänk Kategori: Event

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 16 MARS: Nudelsoppa med ägg

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-16

Bild på Nudelsoppa med ägg

4 portioner

  • 250 g nudlar (ris- eller äggnudlar)
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 150 g sugar snaps
  • 150 g shiitakesvamp
  • 100 g sparris, gärna minisparris
  • 1,5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 dl finstrimlad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Till servering:

  • 4 löskokta ägg
  • ev 100 g tofu, tärnad
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyftad lime

Gör så här

  • 25 minuter

Blötlägg nudlarna i en bunke med kallt vatten. Skala och strimla morötter fint. Strimla lök och sugarsnaps. Skär svamp och sparris i mindre bitar.

 

Koka upp vatten, buljong, sesamolja, ingefära, chili och vitlök. Låt koka 5 min.

 

Lägg ner nudlar, grönsaker och svamp. Koka upp. Servera direkt med ägghalvor och ev tofu. Toppa med koriander och servera med en klyfta lime.

Att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Källa recept

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH FREDAGSMYS, 13 MARS: Fisktacos och Belgo Pale Ale

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-13

Variera fredagsmyset och bjud på nyttiga och krispiga fisktacos! Den friterade, vita fisken passar utmärkt till de klassiska gröna och röda mexikanska såserna.

Recept: Fisktacos

Ingredienser

 

  • 400 g fast vit fisk, t.ex hoki, gös eller sej
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1/2 tsk salt till fisken
  • 1 krm peppar till fisken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk tabasco
  • 3 dl fint smulade salta kex
  • 1 1/2 l olja till fritering, t.ex rapsolja

Till servering

  • 10 - 12 små vetetortillas (se länk nedan)
  • 4 dl finhackad rödkål

Så här gör du

  1. Skär fisken i ca 2 cm stora bitar. Lägg på ett fat. Pressa över limejuice och krydda fisken runt om med salt och peppar. Låt stå i kylen 20 minuter.
  2. Blanda mjöl, chilipulver, oregano och salt i en skål. Vispa upp äggen och tabascon i en annan skål. Lägg de fint smulade kexen i en tredje skål.
  3. Vänd fisken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i kexsmulorna. Tryck till så att kexen fastnar över hela fisken.
  4. Värm upp oljan till 175°C (använd en digitaltermomter) i en gryta/kastrull, den ska nå ca 5 cm från bottnen.
  5. Fritera fisken, några bitar i taget, tills de är gyllene runt om, 2–3 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Till servering: Servera fisken på varm Vetetortilla med rödkål, Pico de gallo, Chipotlesalsa och Guacamole.

ATT dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

Detta är ett recept från ICAs medlemstidning Buffé nr 2, 2011.

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 12 MARS: Canneloni med spenat och gorgonzola

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-12

Canneloni med spenat och gorgonzola

Ingredienser

Tomatsås
1 st 
1 st 
2 msk 
0,5 tsk 
1 krm 
1 krm 
2 burk(ar) 

Spenat- och kesellarullar
250 gram 

200 gram 
1 st 
250 gram 
100 gram 
1 dl 
200 gram 

Tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.

4. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.

5. Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.

att dricka till

 
 
 
 
 
Receptet kommer från ”Smak för grönt” (Ica Bokförlag) av Katja Palmdahl
Foto: Tomas Yeh




Receptet är skapat av:

Bild

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner