Nils Oscar blogg

Earth Hour med

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-26

På lördag den 28 Mars Kl 20:30 släcker vi ner ljuset under en timmes tid (eller så länge man vill), för att visa vårt engagemang för miljön dvs Earth Hour. Under den tiden kan man passa på att tända lite ljus, plocka fram något gott att äta och fixa iordning en och annan drink.

Vi på Nils Oscar förespråkar ekologisk sprit, vilket alla våra spritsorter är. Nedan listar vi några drinkrecept gjorda på Nils Oscars ekologiska sprit, som man enkelt beställer på www.systembolaget.se 
Läs nedan hur man går till väga. Prova!

 

Southside

4 cl Nils Oscar Tärnö Gin
2 cl färskpressad lime-eller citronjuice
1,5 cl Sockerlag
4 blad färsk mynta

Häll vodkan, citronjuicen och sockerlagen i en shaker med is, riv över myntabladen.
Skaka intensivt i trettio sekunder och sila över ett kylt glas.

   

Cosmopolitan

4 cl Nils Oscar Vodka Zero
2 cl Cointreau
6 clTranbärsjuice
en skvätt limejuice

Blandas och serveras i Martiniglas.
Garnera med en limeskiva.

 

Så här beställer du på systembolaget.se

1. Välj hur du vill få varorna levererade med knapparna till vänster. Om det bara finns en knapp är det för att du har valt en vara som bara kan levereras på ett sätt.

2. Ange den butik där du vill hämta varorna, eller ditt postnummer för hemleverans.

3. Sök upp de varor du vill beställa som vanligt och lägg dem i din varukorg. Observera att träfflistorna nu bara visar de varor som kan levereras på det önskade sättet.

 

 

Nu hoppas vi att så många som möjligt anammar Earth Hour och släcker ner på lördag.

Trevlig helg!

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 26 MARS: Pumpasoppa med ingefära & rostade pumpafrön

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-26
KLEINSMITH
4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg pumpa
  • 1 gul lök
  • 8 dl buljong
  • 2 msk fint riven färsk ingefära
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • pumpafrön
  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar. Skala och hacka löken. Lägg pumpa och lök i en kastrull och tillsätt buljongen. Sjud under lock i 15 minuter tills pumpan mjuknat.
  2. Rör ner ingefära och mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och värm soppan igen. Krydda. Servera med rostade pumpafrön.

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

 

Receptkälla: Mitt kök

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 24 MARS: Lallerstedtare på böckling

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-24

Foto: Fabian Björnstjerna

Ingredienser för 4 personer

10 rensade böcklingar
3-4 kokta potatisar
1 gul lök
2 finstrimlade purjolökar
2 finstrimlade rödlökar
3-4 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
curry
koncentrerad äppeljuice
peppar och salt
rårörda lingon

Gör så här

Blanda ca 0,5-1 dl vispgrädde med ströbröd till en panad och låt svälla 10-20 minuter. Blanda i böcklingen, pressad potatis och råriven gul lök. Blanda väl och smaka av med peppar och salt. Forma till små "pannbiffar" och stek dem.
Stuva purjolöken och rödlöken i vispgrädde. "Parfymera" med curry och äppeljuice. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

att dricka till

Nils Oscar India Ale

 

Receptkälla: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH FREDDAGSMYS, 20 MARS: Lax med het chipotlekräm och mango

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-03-20

Våga krydda med chipotle – torkad och rökt chili – som tillför hetta och blir en härlig kontrast till sötman i mangon! En garanterad smakexplosion som också är vacker att se på.

Recept: Lax med het chipotlekräm och mango

Ingredienser

 

  • 700 g lax
  • 1 påse taco kryddmix (à 25g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 mango
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1 silverlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm malen chipotle (torkad och rökt chili)
  • saft och skal från 1 lime
  • salt
  • 1 tsk honung
  • 1 paket tacoskal (à 190 g)
  • 1 påse salladsblad (à ca 70 g)
  • 1 msk hackad röd chili

Så här gör du

  1. Dela laxen i fyra lika stora bitar. Gnid in laxbitarna med kryddmix och olja. Låt dem sedan marineras ca 20 minuter.
  2. Skala och tärna mangon i bitar. Skär rädisorna och silverlöken i tunna skivor.
  3. Blanda crème fraiche med chipotle. Tillsätt limeskal och saft. Smaka av med salt och honung.
  4. Grilla/stek laxen ca 3-4 minuter på båda sidorna.
  5. Dela laxen i mindre bitar och varva i tacoskal med sallad, mango, silverlök och rädisor. Ringla över lite chipotlekräm och garnera med chili.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillas.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

Recept och bild från Old El Paso.

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner