Nils Oscar blogg

Nils Oscar kommer till en Öl & Whiskymässa, Göteborg 24-25 april

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-08

"Vissa saker är värda att vänta på. Den 24-25 april 2015, är väntan över. Då arrangeras En Öl & Whiskymässa återigen i Göteborg! Under de två dagarna samlas ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag, även övrig dryck som cider, rom och avéc.
I
ntressset att ställa ut på mässan är mycket stort, att få vara med och medverka på Göteborgs riktiga öl- och whiskymässa är något som man inte vill missa", säger arrangörerna på festivalens hemsida.

Nils Oscar hittar ni i monter C05:24

Entrébiljett:

250kr inkl. garderob, öl- och whiskyprovarglas.

VIP-biljett:

280kr inkl. garderob, öl- och whiskyprovarglas.
Du anländer till mässan när du vill under öppettiderna men observera att det är en inpassering. Entré i vår VIP-entré med VIP-lounge och faciliteter.

Dryckeshäften:

Värde:100kr, 200kr, 300kr och 400kr i valörerna 10, 20, 40, 60 och 100kr

Provningar:

För köp av provningar klicka på Köp Biljett.

Åldersgräns:
20 år, obligatorisk legitimationskontroll

Läs mer om mässan HÄR

 

 

Permalänk Kategori: Festivaler

DAGENS DRYCK- OCH DESSERTTIPS, ONSDAG 8 APRIL: Kladdkaka med jordnötter och mörk choklad

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-08

Konsten att göra en riktigt god kladdkaka är att ta ut den ur ugnen vid rätt tillfälle. Den får gärna vara lite lös i mitten – den stelnar när den svalnat. 

12 bitar
Ingredienser
  • 300 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 100 g mörk choklad
Topping
  • 2 dl lättsaltade jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och hackad choklad.
  3. Grädda på nedersta falsen i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

att dricka till

Nils Oscar Imperial Stout

Receptkälla: Expressen/Mitt Kök

Här finns allt om kladdkakor!   

 

 

 

Permalänk Kategori: Event

DEN TVÅHUNDRADE BRYGGNINGEN AV LÄSTRINGE ÅNGBRYGGARE

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-07

Den 21 mars 2015 bryggde Lästringe Ångbryggare  den 200:e ölen, på recept av Nils Oscar. Lästringe Ångbryggare räknar idag 12 medlemmar fördelade på tre bryggarlag. De startade verksamheten 1996, har sedan dess bryggt cirka 10-12 gånger per år. 

Så här säger Stefan Rosengren, fotograf och medlem i Lästringe Ångbryggare: 

"-Vår inspiration kom från Nils Oscar och vår gemensamma vän och kollega Horst Fritze, som så sorgligt lämnade oss förra våren. Han lärde och initierade oss i bryggningens ädla konst. Nu till vår 200:de bryggd fick vi så ett recept av Nils-Oscar på en Lästringe Jubileumslager som bryggdes av ledarna för varje grupp i soligt väder lördagen 21 mars. Ångpannan värmdes tidigt på morgonen och inmäskning följde redan vid 7-tiden vilket i slutändan medförde att det hela var klart kring ett-tiden. För att fira var även supporterklubben inbjuden (läs fruar) och Sölve Westergen hanterade med sedvanlig skicklighet den enorma stekhällen från vilken lunchen serverades. Till denna dracks det givetvis öl som mystiskt tappades från en kran i logdörren. Nattens snö hade bäddat in Sörmland i vitaste vintervitt men solen gick hårt åt denna kuliss när deltagarna vid takdroppet intog den stående lunchen. Nu är det bara att invänta den 300:de brygden och kanske ett nytt recept från N-O"

Bilder: Stefan Rosengren

 

Permalänk Kategori: Event

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 7 APRIL: Lasagne

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-07

Foto: Fabian Björnstjerna

Ingredienser för 6 personer

16 st lasagneplattor

Köttfärsås:

2 st gula lökar
500 g köttfärs
400 g krossade tomater
1 tärning köttbuljong
1 msk balsamicovinäger
2 msk chilisås
2 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk salt

Ostsås:

75 g smör
5 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
3 dl lättmjölk
2½ dl riven ost
1 tsk salt
1 krm muskotnöt, malen
1 krm peppar
1 dl riven parmesanost

Gör så här

1. Köttfärsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Bryn köttfärsen tillsammans med löken. Tillsätt balsamicon, chilisåsen, vitlöken, kryddorna och buljongtärningen tillsammans med de krossade tomaterna. Låt såsen puttra i minst 1 timme, gärna 2.
2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken/grädden, lite i taget. Sjud 5-10 minuter. Rör om då och då så det inte bränner vid. Tillsätt osten (ej parmesan) och smaka av med salt och kryddor.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva ostsås, köttfärsås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsås, strö över den rivna parmesanosten. Gratinera i ugnen 40-45 minuter tills lasagnen fått fin gyllenbrun färg. Servera gärna med en sallad.

att dricka till

 
Receptkälla: Systembolaget.se
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner