Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 15 APRIL: pasta Pak Choy med svamp

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-15
JSG
2 portioner
Ingredienser
  • 200 g pasta
  • 1 st pak choi
  • 0,5 st gul lök
  • 200 g skogschmapinjoner
  • 2 dl Grädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk timjan
  • 0,5 st citron
  • Olivolja
  • parmesanost
  • salt och peppar
  • 2 st vitlöksklyftor

Börja att koka pastan. Hacka löken och strimla pak choy. Värm olivolja i en panna. Fräsa löken i ca 5 min. Tillsätt svampen, pak choy och vitlök. Fräs ytterligare några minuter. Häll i grädden, soja, timjan och citron zest. Smaka av med salt och peppar. Häll ner pastan och späd eventuellet med lite pasta vatten. Smaka av och servera med ett rikligt lager parmesanost.

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

Källa recept: Mitt Kök/ Expressen

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 13 APRIL: Laxpudding

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-13

Foto: Fabian Björnstjerna

 

Ingredienser för 4 personer

300-400 g salt lax, som vattnats ur minst 10 timmar, alternativt rökt lax
8-10 råa potatisar, ca 1 kg
1 gul lök
1 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
3 dl standardmjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
lite smör eller margarin

Gör så här

1. Förbered genom att vattna ur laxen om den är insaltad. (Minst 10 timmar)
2. Skala och skiva potatisen och löken. Skär fisken i mindre bitar. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, lök, lax, och kryddgrönt. Det översta lagret skall vara potatis.
3. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll det i formen. Klicka smör eller margarin ovanpå. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 1 timme i 200ºC eller till dess potatis och lök är mjuka och laxpuddingen har fått fin färg.
4. Servera med smält smör.

att dricka till

Nils Oscar Hop Yard

 

Källa recept: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, FREDAG 10 APRIL: Bryggmästarlåda och Pandemonium

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-10


Foto:
Fabian Björnstjerna 

Ingredienser för 4 personer

4 oxfilémedaljonger à 80 g

Lag:

1 del soya
1 del porter
1 del ale
svartpepparkorn
1 hackad vitlöksklyfta
1 bit ingefära

Lökragu:

blancherade rödlöksklyftor
schalottenlökshalvor
strimlor av gul lök
purjolök

Tillbehör:

8 skivor hackad och stekt bacon
saltgurka i stavar

Bryggmästarpotatis:

1 kg potatis i ½ cm skivor
1/2 gul lök
smör
6 dl Belgisk Ale
Kryddpåse med svartpeppar, nejlika
lagerblad
salt
en gnutta socker

Gör så här

Dag 1.

Bryggmästarpotatis: Bryn potatisen, lägg i en gryta. Bryn därefter lökskivorna, salta och sockra. Blanda lök och potatis med kryddorna, häll på ölet och låt koka sakta tills potatisen är nätt och jämnt mjuk. Låt kallna och mogna över natten.

Dag 2.

Lag: Koka upp ingredienserna till lagen, så mycket att det nätt och jämnt kommer täcka köttet. Lägg i köttet, låt koka 30 sek, sänk värmen och låt sjuda till medium (ca 5-8 min)
Lökragu: Stek den blancherade löken. Börja med gul lök och purjo och tillsätt resten av löken så den bara blir varm.
Servering: Värm bryggmästarpotatisen och lägg upp den i halvdjupa tallrikar, lägg oxfilén ovanpå och strö över baconet.

att dricka till

Nils Oscar Pandemonium

 

Recept: Systembolaget.se

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 9 APRIL: Räksoppa med gurkmeja och chili

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-09

HANS DESSER

4 portioner
Ingredienser
  • 1 kilo räkor med skal
  • 1 purjolök
  • 1 gul chilifrukt
  • 2 morötter
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vispgrädde
  • 3-4 dl vatten
  • 250 g små gröna ärtor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe mynta
  • salt och peppar
  1. Skala räkorna. Skär purjolöken i skivor och hacka chilifrukten. Ta inte med kärnorna eller de vita hinnorna om du inte vill ha en väldigt stark soppa.
  2. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar, så kallade julienner.
  3. Fräs purjolök, chili och ­morots­stavar i smör eller ­kokosfett.
  4. Tillsätt gurkmeja och grädde. Låt soppan koka upp och tillsätt ärtorna.
  5. Hacka de färska örterna och rör ner dem i soppan.
  6. Smaka av med salt och peppar.

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Receptkälla: Mitt Kök/ Expressen

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner