Nils Oscar blogg

Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 4 NOVEMBER: Zucchinibiffar med parmesan

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-11-04

Bild på Zucchinibiffar med parmesan

4 portioner

  • 2 zucchini (ca 600 g)
  • 3 salladslök
  • 1 finhackad röd chili
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja till stekning

Gör så här

  • 25 minuter

Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.

 

Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.

 

Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.

Att dricka till

Nils Oscar India Ale

 

 

Källa

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS SNACKSTIPS, FREDAG 31 OKTOBER: Oliv- och ostmuffins

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-31

Bild på Oliv- och ostmuffins

12 stycken

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl hackade oliver och/eller soltorkade tomater
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 25 minuter

Sätt ugnen på 225°.

 

Blanda ihop mjöl och bakpulver.

 

Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en kladdig deg.

 

Skeda ner smeten i en väl smord muffinsplåt eller i stadiga muffinsformar.

 

Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

 

 

 

 

 

Källa mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TORSDAG 30 OKTOBER: Orientalisk gryta

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-30

4 portioner

  • 2 msk olja
  • 5 tärnade potatisar
  • 3 dl torkade gröna linser
  • 1 hackad rödlök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar

Till servering:

  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  • 30 minuter

Va¨rm olja i en kastrull och stek potatis, linser, lo¨k och vitlo¨k utan att fa° fa¨rg.

 

Tillsa¨tt tomatpure´ och spiskummin. Stek na°gon minut till under omro¨rning.

 

Ha¨ll pa° vatten och la¨gg i buljongta¨rningar. La°t koka tills potatisen a¨r mjuk, ca 15 min. Smaka av med salt.

 

Toppa soppan med smulad fetaost och persilja vid servering.

Att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

 

 

Källa mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, ONSDAG 29 OKTOBER: Chiapizza med chevre & valnötter

Skrivet av: Används Ej Datum: 2014-10-29

Bild på Chiapizza med chevre & valnötter

4 st

  • 1 msk olivolja
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 8 fikon, skivade och färska
  • 300 g chèvre
  • 80 g valnötskärnor
  • 2 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 30 g mangold - eller rucolablad

Pizzadeg:

  • 15 g jäst
  • 2,5 dl vatten, ljummen
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl chiafrön
  • 6,5 dl vetemjöl

Kronärtskockskräm:

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kronärtskocksbottnar (1 burk)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 30 minuter + jästtid

Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt. Rör tills ja¨sten lösts upp. Tillsätt chiafrön och mjöl, lite i taget. Rör ihop till en deg. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme.

 

Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa alla ingredienserna till kronärtskockskrämen.

 

Sätt ugnen pa° 225°. Dela degen i 4 bitar och kavla en bit tunt på mjölat bakbord. Lägg på en plåt. Bred på kronärtskockskräm och pensla kanterna med olja.

 

Fördela parmesan, fikonskivor, bitar av chevren och valnötterna. Fortsätt med de andra bitarna.

 

Grädda ca 15 min. Ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med mangold och servera direkt.

Att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

 

 

 

 

Källa mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner