Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 22 APRIL: Stekt spätta med rödbetor och kapris

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-22


Foto:
Gunnar Magnusson

 

Ingredienser för 4 personer

4 portionsspättor
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
50 g smör

Till servering:

1 dl hackad persilja
kokta, fintärnade rödbetor
kapris

Gör så här

1. Rensa spättorna och flå den mörka sidan genom att göra ett snitt vid huvudet och drag skinnet mot stjärten. Skölj spättorna i kallt vatten och torka dem. Salta, peppra och vänd dem i mjölet.
2. Hetta upp smöret i två eller flera stekpannor på medelstark värme. Stek spättorna med den flådda, tjocka sidan nedåt. Vänd efter 4-5 min och ös med smöret. Stek ytterligare ca 3 minuter. Fräs rödbetor och kapris i steksmöret och slå det över den stekta spättan.

Att dricka till

Nils Oscar Hop Yard

 

Receptkälla: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

NY KOLLEGA PÅ NILS OSCAR

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-20

Idag börjar vår nya kollega Ida Lindberg att arbeta hos oss!
Ida har en bakgrund inom spritbranschen och kommer senast från Bacardi där hon arbetat som produktchef. Efter en föräldraledighet börjar hon nu sitt nya arbete hos oss på Nils Oscar där hon kommer greppa vår produktportfölj samt arbeta med marknadsfrågor.

Ida är född och uppvuxen i Nyköping efter ett par år i Stockholm är hon nu tillbaka i stan.
Hon är ett mycket välkommet tillskott i Nils Oscar familjen!

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 16 APRIL FRÅN LYXLAGAT: BLOMKÅLSKRÄM MED HALSTRADE RÄKOR

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-16

blomkålskräm, puré blomkål, kålrabbi, grillade räkor, grillspett, frederik zäll, lyxlagat

4 portioner

½ blomkålshuvud
300 g kålrabbi
3 dl crème fraiche
citronsaft
cayennepeppar
salt & svartpeppar
fina machéblad
kavring
smör
8 frifångade kungsräkor
1 klyfta vitlök
1 citron

Dela blomkål och kålrabbi i mindre bitar. Lägg kålrabbin i en kastrull och häll på vatten så att det täcker godsakerna. Koka i 5 minuter och vänd sedan ner blomkålsbitarna. Koka tills blomkål och kålrabbi är helt mjuka. Låt rinna av på hushållspapper i 5 minuter.

Mixa allt till en slät puré och vispa sedan ned créme fraiche, lite i taget tills ni får en fin konsistens. Smaka av med en knivsudd cayennepeppar, lite citronsaft, salt & svartpeppar. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.

Lägg kungsräkorna på ett stort fat och strö över en finhackad vitlöksklyfta. Pressa över rikligt med citron och låt stå svalt i 30 minuter.

Skölj machébladen och låt rinna av väl.

Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Skär kavringskivorna i små stänger eller kuber och stek dem finfina i stekpanna. Lägg sedan över på hushållspapper att svalna.

Halstra räkorna hastigt i samma stekpanna med ytterligare lite smör. Slå till sist över citronsaften och vitlöken som räkorna marinerats i och lyft ur räkorna.

Montera tallrikarna med machéblad, den goda krämen upphälld i glas, kungsräkor och strö över kavringkrutongerna. Toppa med lite citronsaft, flingsalt, svartpeppar och ett leende. :-)

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Recept från Lyxlagat/ Allt om Mat

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

ETT ÅR AV SAKNAD

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-15

Idag är det ett år sedan vår vän och kollega Horst förlorade kampen mot cancern. Det har varit ett fruktansvärt tungt år för, i första hand familjen, men även för oss som arbetade nära honom. Med ett så otroligt snabbt händelseförlopp på ynka fem veckor känns det fortfarande overkligt att han faktiskt är borta. Man hann liksom inte riktigt ta in det. Jag kommer fortfarande på mig själv studsa till när jag hör nyckeln i låset ibland, men verkligheten hinner ikapp.

Det är med sorg i hjärtat och tårar i ögonen jag skriver den här korta artikeln om året utan Horst. Och det är en jobbig vetskap att Horst så gärna ville se och uppleva hur bryggeriet skulle bli efter utbyggnationen,
ett arbete han aldrig hann se slutföras.
Men han är med oss, i våra tankar och våra hjärtan.

 

Jag avslutar med en gammal bild från Hembryggaren
samt den fina dikten från hans dödsannons:

Som en silvertärna i soluppgången flög du iväg från oss.
Och allt är kärlek.

 

Horst Fritze

5 augusti 1947
15 april 2014

 

Skrivet av Sara Santo

 

 

Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner