Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH FREDDAGSMYS, 24 APRIL: Fish tacos med klassiska tillbehör

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-24


Fisk
2 st 
3 dl 
2 dl 
800 gram 
1 msk 

Tillbehör
3 dl 
1 burk(ar) 

1 paket 
1 påse 
2 st 
0,5 st 
1 burk(ar) 
1 st 
0,5 st 
   

Tillagning

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Tillbehör: Skölj och strimla salladen fint. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Häll av vattnet från majsen. Kärna ur och tärna avokadon. Lägg upp tillbehören i skålar eller på ett stort fat.

3. Fisk: Skär fisken i bredare strimlor liknande fiskpinnar. Riv det yttersta skalet av en väl tvättad citron och blanda med salt, krydda fisken med citronsalt blandningen. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på två olika flata tallrikar. Panera fisken, först med mjöl, ägg och sist ströbröd. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun. Lägg över fiskpinnarna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen.

4. Vid servering: Fördela osten på tortillabröden och vik ihop dom dubbla. Värm tortillabröden i en torr panna eller i ugnen och servera varma. Värm några åt gången så att de inte ligger och kallnar då det är godast när de är varma. Öppna dem varma tortillabröden med den smälta osten emellan och lägg i fisk, sallad och allt annat gott. Pressa över lite citron. Ät och njut.
 

att dricka till

Nils Oscar India Ale

Recept: Malin Söderström
Foto: Linnea Swärd                         
                                     
 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

The Nils Oscar Company och FrEQuency inleder unikt samarbete; släpper två nya öl.

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-23

 


pressrelease

Sveriges främsta hantverksbryggeri fördjupar sitt samarbete med FrEQuency, och får en officiell underetikett.Inom musikvärlden är det vanligt att stora bolag arbetar med mindre etiketter för att få bredd och arbeta med nischer. Nu tillämpar Nils Oscar Bryggeri samma princip när de knyter till sig FrEQuency för ett kontinuerligt samarbete.
De två bolagen har arbetat tillsammans flera gånger tidigare, då FrEQuency släppt ett flertal öl signerade Patrick Holmqvist, bryggmästare på The Nils Oscar Company. Det fördjupade samarbetet ger The Nils Oscar Company exklusiv rätt att brygga och sälja FrEQuencys öl. FrEQuency kommer kunna nyttja distributionskanaler till både Systembolaget och restaurangkunder.
"-Detta ligger så rätt i tiden, ett fördjupat samarbete med flera spännande dimensioner och helt i linje med vår affärsidé – att tillverka och sälja god öl och bidra till en mer smakrik vardag och god dryckeskultur. Sen är det ju inte fel att vi har otroligt kul tillsammans" säger Jonas Kandefelt, VD på The Nils Oscar Company.
"-Vi har haft ett nära samarbete med bryggeriet sedan dag ett, och inga förstår vår smak och humor som Jonas och Patrick. Det känns som vi kommer hem nu!" säger Anders Fridén och David Mortimer-Hawkins, grundarna av Frequency.

muddy water & crossroads

Den första releasen från det nya samarbetet är Muddy Water; en brown ale som släpps fredag den 24;e april på Systembolaget i fler än 100 butiker. Den premiärvisades på Stockholm Beer & Whisky Festival och hyllades unisont av såväl besökare som kritiker. Samtidigt släpps Crossroads, en svart ale som enbart kommer finnas till restaurang och hotellförsäljning.


Om The Nils Oscar Company AB
 

The Nils Oscar Company har sedan grundandet 1996 under namnet Kungsholmens Kvartersbryggeri etablerat sig som Sveriges främsta hantverksbryggeri med storsäljande öl som God Lager, India Ale. Kalasöl och Hop Yard. Idag säljs även många sorter i dagligvaruhandeln, ex Bordsöl, Bordslager.

Om FrEQuency

Frequency, öletiketten för dryckesbolaget I See Thirsty People AB, startades 2011 av Anders Fridén, till vardags sångare i det svenska bandet In Flames, och David Mortimer-Hawkins, artistansvarig på Sony Music och dryckesskribent. Ett år senare anslöt Marcus Körling och trojkan har hunnit göra ett tjugotal öl med bryggerier som Nils Oscar, Ängöl, CAP, Sigtuna Brygghus och Great Divide.

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

Träffa Nils Oscar i helgen på En Öl & Whiskymässa, Göteborg 24-25 april 2015

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-22

"Vissa saker är värda att vänta på. Den 24-25 april 2015, är väntan över. Då arrangeras En Öl & Whiskymässa återigen i Göteborg! Under de två dagarna samlas ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag, även övrig dryck som cider, rom och avéc.
I
ntressset att ställa ut på mässan är mycket stort, att få vara med och medverka på Göteborgs riktiga öl- och whiskymässa är något som man inte vill missa", säger arrangörerna på festivalens hemsida.

Nils oscar bjuder på många nyheter

Nils Oscar kommer att ta med sig många spännande nyheter för besökarna att prova. Nedan kan ni se mer exkat vad som kommer att finnas till försäljning.

Nils Oscar hittar ni i monter C05:24

Entrébiljett:

250kr inkl. garderob, öl- och whiskyprovarglas.

VIP-biljett:

280kr inkl. garderob, öl- och whiskyprovarglas.
Du anländer till mässan när du vill under öppettiderna men observera att det är en inpassering. Entré i vår VIP-entré med VIP-lounge och faciliteter.

Dryckeshäften:

Värde:100kr, 200kr, 300kr och 400kr i valörerna 10, 20, 40, 60 och 100kr

Provningar:

För köp av provningar klicka på Köp Biljett.

Åldersgräns:
20 år, obligatorisk legitimationskontroll

Läs mer om mässan HÄR

Permalänk Kategori: Festivaler

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 22 APRIL: Stekt spätta med rödbetor och kapris

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-22


Foto:
Gunnar Magnusson

 

Ingredienser för 4 personer

4 portionsspättor
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
50 g smör

Till servering:

1 dl hackad persilja
kokta, fintärnade rödbetor
kapris

Gör så här

1. Rensa spättorna och flå den mörka sidan genom att göra ett snitt vid huvudet och drag skinnet mot stjärten. Skölj spättorna i kallt vatten och torka dem. Salta, peppra och vänd dem i mjölet.
2. Hetta upp smöret i två eller flera stekpannor på medelstark värme. Stek spättorna med den flådda, tjocka sidan nedåt. Vänd efter 4-5 min och ös med smöret. Stek ytterligare ca 3 minuter. Fräs rödbetor och kapris i steksmöret och slå det över den stekta spättan.

Att dricka till

Nils Oscar Hop Yard

 

Receptkälla: Systembolaget.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner