Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 29 APRIL: Soppa på Karljohansvamp med ångad äggula

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-29

Foto: Magnus Skoglöf 

Ingredienser

10 ekologiska lantägg
5 dl grädde
5 dl god kalvfond
6 klyftor vitlök, hackade
2 st finskuren gul lök
50 g torkad karljohanssvamp
3 msk japansk soya
250 g färsk svamp, helst karljohansvamp, skuren i tärningar
30 g smör

Gör så här

1. Ånga ägget i 65 grader en timme. Kläck och skira bort det mesta av vitan. Lägg i botten i serveringskoppen.
2. Stek färsk svamp i smör med vitlök. Krydda med salt och peppar
3. Kokas upp kalvfond, grädde, lök och svamp och låt småkoka ca 20 minuter. Tillsätt 3 msk japansk soya och peppar. Mixa slät och skummig.
4. Lägg den stekta svampen på äggen och avsluta med den skummiga soppan.

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Recept: Systembolaget.se

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 27 APRIL: Spaghetti Carbonara

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-27

Ingredienser för 4 personer

300 g spaghetti
250 lättrökt skinka
4 ägggulor
4 dl riven Grevéost
svartpeppar

Gör så här

1. Koka spaghettin "al dente" enligt anvisningen på paketet.
2. Skär skinkan i tunna, korta stavar och bryn den väl i teflonpanna.
3. Fördela spaghettin i 4 djupa tallrikar. Fördela skinkstrimlor över spaghettin och lägg en hel äggula i mitten på varje tallrik.
4. Servera med nymalen svartpeppar och riven ost så att var och en kan blanda sin portion efter smak.

att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

Receptkälla: Systembolaget.se

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH FREDDAGSMYS, 24 APRIL: Fish tacos med klassiska tillbehör

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-24


Fisk
2 st 
3 dl 
2 dl 
800 gram 
1 msk 

Tillbehör
3 dl 
1 burk(ar) 

1 paket 
1 påse 
2 st 
0,5 st 
1 burk(ar) 
1 st 
0,5 st 
   

Tillagning

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Tillbehör: Skölj och strimla salladen fint. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Häll av vattnet från majsen. Kärna ur och tärna avokadon. Lägg upp tillbehören i skålar eller på ett stort fat.

3. Fisk: Skär fisken i bredare strimlor liknande fiskpinnar. Riv det yttersta skalet av en väl tvättad citron och blanda med salt, krydda fisken med citronsalt blandningen. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på två olika flata tallrikar. Panera fisken, först med mjöl, ägg och sist ströbröd. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun. Lägg över fiskpinnarna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen.

4. Vid servering: Fördela osten på tortillabröden och vik ihop dom dubbla. Värm tortillabröden i en torr panna eller i ugnen och servera varma. Värm några åt gången så att de inte ligger och kallnar då det är godast när de är varma. Öppna dem varma tortillabröden med den smälta osten emellan och lägg i fisk, sallad och allt annat gott. Pressa över lite citron. Ät och njut.
 

att dricka till

Nils Oscar India Ale

Recept: Malin Söderström
Foto: Linnea Swärd                         
                                     
 
Permalänk Kategori: Mat & Dryck

The Nils Oscar Company och FrEQuency inleder unikt samarbete; släpper två nya öl.

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-04-23

 


pressrelease

Sveriges främsta hantverksbryggeri fördjupar sitt samarbete med FrEQuency, och får en officiell underetikett.Inom musikvärlden är det vanligt att stora bolag arbetar med mindre etiketter för att få bredd och arbeta med nischer. Nu tillämpar Nils Oscar Bryggeri samma princip när de knyter till sig FrEQuency för ett kontinuerligt samarbete.
De två bolagen har arbetat tillsammans flera gånger tidigare, då FrEQuency släppt ett flertal öl signerade Patrick Holmqvist, bryggmästare på The Nils Oscar Company. Det fördjupade samarbetet ger The Nils Oscar Company exklusiv rätt att brygga och sälja FrEQuencys öl. FrEQuency kommer kunna nyttja distributionskanaler till både Systembolaget och restaurangkunder.
"-Detta ligger så rätt i tiden, ett fördjupat samarbete med flera spännande dimensioner och helt i linje med vår affärsidé – att tillverka och sälja god öl och bidra till en mer smakrik vardag och god dryckeskultur. Sen är det ju inte fel att vi har otroligt kul tillsammans" säger Jonas Kandefelt, VD på The Nils Oscar Company.
"-Vi har haft ett nära samarbete med bryggeriet sedan dag ett, och inga förstår vår smak och humor som Jonas och Patrick. Det känns som vi kommer hem nu!" säger Anders Fridén och David Mortimer-Hawkins, grundarna av Frequency.

muddy water & crossroads

Den första releasen från det nya samarbetet är Muddy Water; en brown ale som släpps fredag den 24;e april på Systembolaget i fler än 100 butiker. Den premiärvisades på Stockholm Beer & Whisky Festival och hyllades unisont av såväl besökare som kritiker. Samtidigt släpps Crossroads, en svart ale som enbart kommer finnas till restaurang och hotellförsäljning.


Om The Nils Oscar Company AB
 

The Nils Oscar Company har sedan grundandet 1996 under namnet Kungsholmens Kvartersbryggeri etablerat sig som Sveriges främsta hantverksbryggeri med storsäljande öl som God Lager, India Ale. Kalasöl och Hop Yard. Idag säljs även många sorter i dagligvaruhandeln, ex Bordsöl, Bordslager.

Om FrEQuency

Frequency, öletiketten för dryckesbolaget I See Thirsty People AB, startades 2011 av Anders Fridén, till vardags sångare i det svenska bandet In Flames, och David Mortimer-Hawkins, artistansvarig på Sony Music och dryckesskribent. Ett år senare anslöt Marcus Körling och trojkan har hunnit göra ett tjugotal öl med bryggerier som Nils Oscar, Ängöl, CAP, Sigtuna Brygghus och Great Divide.

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner