Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 6 MAJ: Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-06

Recept: Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat

Ingredienser

 4 port pappardelle

  • 250 g grön sparris
  • 60 g soltorkade tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g zucchinipasta
  • salt och peppar
  • 2 förp antipasto (á 120 g)

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär sparrisen på längden eller på snedden i tunna bitar.
  3. Strimla tomaterna och hacka persiljan. Skölj citronen och riv skalet fint.
  4. Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Häll i grädden och koka upp tillsammans med sparrisen. 
  5. Blanda i zucchinipastan, tomaterna, persiljan och citronskalet. Smaka av med salt och peppar och citronsaft. 
  6. Blanda ner pastan och servera till skinkan.

att dricka till

Nils Oscar Hop Yard

Tips

Servera rätten på varma tallrikar.

Receptkälla: ICA

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 5 MAJ: Auberginecurry

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-05

Auberginecurry

3-4 port

Ingredienser:

  • 2 st auberginer
  • 1 1/2 msk olja
  • salt
  • 3 msk kokosolja
  • 1/2 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 cm färsk ingefära, fint hackad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk koriander
  • 1/2-1 msk chiliflingor
  • 4 st hela kardemummakärnor
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 msk gurkmeja
  • 2 st tomater, tärnade
  • 1 burk kokosmjölk
  • hackad gräslök (valfritt)
  • hackad persilja (valfritt)
  • ris för 4 pers

Så gör du:

1. Skär auberginerna i tärningar och lägg upp på en bakpappersklädd plåt. Ringla olja och strö med salt över dem. Kasta runt och rosta i ugnen på 200° i 20 minuter.
2. Stek sedan lök, vitlök, ingefära, malen kardemumma, koriander och chiliflingor i en stor kastrull tills löken mjuknar. Krossa de hela kardemummafröna och krossa tillsammans emd pepparkorn i en mortel. Häll ner dem tillsammans med gurkmejan i kastrullen och rör om.
3. Tillsätt tärnade tomater, kokosmjölk och den rostade auberginen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 20 minuter, rör om med jämna mellanrum. Om curryn är för vattnig kan du låta den puttra utan lock tills den tjocknar till sig. Koka under tiden upp ris enligt förpackningens instruktioner.
4. Rör ner färska kryddor i curryn och servera med ris.

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Foto: Nathan Schacherer
Receptkälla: Mitt Kök/Vegetarisk Måndag

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Nyheter från Nils Oscar på Systembolaget

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-04

Idag, måndag 4 maj, finns två nya produkter från Nils Oscar till försäljning på Systembolaget. Både Nils Oscar Pale Ale samt Slayer 666 Red Ale finns i beställningssortimentet och redo för beställning. Dock finns Nils Oscar Pale Ale tillgängliga på hyllorna på de lokala Systembolagen i Nyköping, Oxelösund, Trosa samt Ingelsta i Norrköping.


Läs Mer om Slayer 666 Red Ale HÄR
 

 

Läs mer om Nils Oscar Pale Ale HÄR 

 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 4 MAJ: Blåmusselsoppa med grädde, vitt vin och rotfrukter

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-04
REMOTEIMAGE_1430686349.661776.jpg
4 portioner
Ingredienser
  • 1 nät blåmusslor
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 2 st medelstora morötter
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grädde
  • ½ st citron
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • ½ dl hackad färsk bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  1. Skala och skär morötter och palsternacka i slantar. Skala och tärna rotsellerin.
  2. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka försiktigt på de öppna musslorna. De blåmusslor som inte sluter sig slänger du bort.
  3. Finhacka lök och vitlök. Fräs det i en stor kastrull eller gryta med lite olivolja
  4. Tillsätt musslorna och häll över grädden och hälften av vinet. Låt alltsammans koka i ca 2-4 minuter tills musslorna öppnat sig.
  5. Ta ur musslorna och släng de som inte öppnat sig
  6. Lägg ned rotfrukterna i grädden och vinet som du kokat musslorna i.
  7. Pressa i citronsaft och tillsätt cayennepeppar. Låt soppan koka på medelvärme tills rotfrukterna blivit mjuka.
  8. Tillsätt resten av vinet och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg tillbaka musslorna i grytan och strö över persiljan.
  10. Servera soppan med ett gott surdegsbröd!

att dricka till

Nils Oscar Pale Ale

 

Receptkälla: Mitt Kök/ Expressen

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner