Nils Oscar blogg

Praktikant på Nils Oscar

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-22

Just nu har vi Karin Lundh hos oss på Nils Oscar och praktiserar. Karin är 31 år från Jönköping, och läser just nu bryggeriteknik på yrkeshögskolan VBU i Ludvika, som startade i januari detta år. Utbildningen är 1,5 år och innefattar 3 praktikperioder, där Karin alltså spenderar alltså den första hos oss, vilket vi är mycket glada för. Lagom till sommaren 2016 är Karin färdigutbildad bryggeritekniker, så hon har en spännande tid framför sig. Drömmen är att öppna en egen verksamhet med eget litet bryggeri.

  

 

 

Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

Ett år sen idag

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-21

Oj, vad tiden går fort! Idag var det exakt ett år som vi bryggde första brygden i vårt nya bryggverk. Här är den första mäsken på väg ner i märkpannan.

 

Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

Designförändringar/ nya öletiketter

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-19

Som en del av er redan märkt så har några av våra produkter fått en ny design på etiketten. Både India Ale och Hop Yard har fått ett ansiktslyft, men även två av våra nya produkter har samma snygga design, Nils Oscar Pale Ale och nya folkölen Nils Oscar Sommarbrygd.

Nedan ser ni de gamla respektive de nya etiketterna på Hop Yard och India Ale;

 

Och här är alla nya etiketter, håll utkik i hyllan efter dessa godingar! 

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 19 MAJ: Vietnamesiskt karamelliserad lax

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-19

 

  1. Skär salladslöken i tunna bitar eller stavar och lägg i iskallt vatten. Skär även ingefäran i tunna stavar.
  2. Placera en stor stekpanna med hög kant eller en wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt i pannan då och då så det inte bränner tills du har en mörk karamell.
  3. Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
  4. Häll i 50 ml vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen är tillagad.

  5. Ta bort från värmen och garnera med koriander och salladslök. Servera genast.                            

att dricka till

Nils Oscar Pale Ale

Vietnamesiskt karamelliserad lax

 

Receptkälla: Recept.nu

  1. Skär salladslöken i tunna bitar eller stavar och lägg i iskallt vatten. Skär även ingefäran i tunna stavar.
  2. Placera en stor stekpanna med hög kant eller en wok på medelhög värme. Lägg i socker och 2 msk vatten och koka i 5 minuter, rör runt i pannan då och då så det inte bränner tills du har en mörk karamell.
  3. Lägg i laxfiléer, vitlök, chili och ingefära, blanda ordentligt så allt täcks av den karamelliserade såsen.
  4. Häll i 50 ml vatten och fisksås och låt det koka. Sänk värmen och koka i 6-8 minuter tills laxen är tillagad.

  5. Ta bort från värmen och garnera med koriander och salladslök. Servera genast.                
  • Permalänk Kategori: Mat & Dryck

    Följ oss på Facebook

    Följ oss på Twitter

    Nils Oscars goda vänner

    Gå med i Nils Oscars Goda Vänner