Nils Oscar blogg

Hög tid att beställa snaps till midsommar!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-08

Snart är det midsommar och det börjar bli hög tid att beställa era ekologiska småsnapsar från Nils Oscar! Dessa fyra små godingar är framställda av den allra finaste ekologiska vetesprit man kan tänka sig. Doften är fantastisk och smaken likaså. Mycket bättre än så här blir det inte. Nils Oscar Ekologiska Snapsar innehåller fyra olika smaker med en prägel av både tradition och djärvhet.

MALTVODKA är en unik vodka baserad på tre sädesslag. Vetesprit av högsta kvalitet, sedan tillsätts korn och rågdestillat som framställts i process likt den man använder vid framställning av maltwhisky. En helt unik vodka med mycket karaktär.

AQUAVIT är traditionsenligt kryddad med kummin, koriander, pomerans för citruskaraktär samt slutligen avrundad med ekfatslagrad sherry.

KUMMIN är en mild och karaktärsfull snaps framställd på ekologisk vetesprit av bästa kvalitet och är
endast kryddad med kummin och en aning pomerans för en viss återhållsamhet.

INGEFÄRA är en mild och karaktärsfull snaps framställd på ekologisk vetesprit av bästa kvalitet och
sparsamt kryddad med ingefära och pomerans.

 

Klicka HÄR för att komma till Systembolaget och gör din beställning!

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 3 JUNI: Frederik Zäll´s Shepard´s Pie

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-03

shepherds pie, paj, köttfärspaj, frederik zäll, lyxlagat, eskobar

SHEPHERD’S PIE

4 portioner

1 gul lök
1 pressad klyfta vitlök
smör
500 g nötfärs
2 msk vetemjöl
vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
kinesisk soja
salt & peppar
4 portioner potatismos
1 ägg

Sätt ugnen på 250°C.

Skala och hacka löken fint och fräs den i lite smör tillsammans med pressad vitlök tills de blir lätt genomskinliga. Ta upp löken.

Bryn och finfördela färsen i samma panna tills den blir vackert gyllene. Dra ned värmen något och lägg tillbaka löken.

Pudra över mjölet och blanda väl. Tillsätt därefter lite vatten. Det skall vara så pass mycket vatten att det blir som en inte alltför tjock gröt. Smula över buljongtärningen och rör ner tomatpuré, soja, salt och peppar. Smaka av.

Täck med lock och låt gå på svag värme i pannan i några minuter.

Lägg köttet i en ugnsfast form med höga kanter. Blanda ut ägget i potatismoset och spritsa det sedan i fint, ganska tätt rutmönster över köttet.

Gratinera pajen i ugnen tills moset fått fin färg. Det tar bara några minuter.

Att dricka till

Nils Oscar India Ale

 India Ale

Källa: Lyxlagat

Permalänk Kategori: Event

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 1 JUNI: Calzone med getost och sötpotatis

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-01

Recept: Calzone med getost och sötpotatis

Ingredienser

Ger 2 calzone

 

  • 1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
  • 1 dl solrosfrön

Fyllning

  • 200 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 450 g fryst spenat (tinad)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 200 g getost av chèvretyp

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär sötpotatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Blanda med en tredjedel av olivoljan, 1 ½ krm salt och ½ krm peppar (för 2 pizzor). Sprid ut på bakpappersklädd plåt.
  3. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills sötpotatisen är mjuk.
  4. Fräs spenaten i resten av oljan i en stekpanna ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 3 minuter.
  5. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar (för 2 pizzor).
  6. Smula getosten.
  7. Rulla ut degen (kavla om det behövs). Dela degen på mitten, strö över solrosfrön. Fördela fyllningen på ena halvan. Vik över den andra halvan och nyp försiktigt ihop kanterna.
  8. Lägg de två bröden på en varm pizzasten eller på grillgallret över indirekt värme. Lägg på lock. Vänd efter 10–12 minuter. Grilla tills brödet får fin färg, men passa noga så det inte bränns. Låt svalna något.
  9. Skär ev calzonen i bitar och servera.

ATt dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Källa: ICA/Buffé

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Ett halvt sekel, hipp hipp hurra!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-05-29

Idag hurrar vi för vår arbetskamrat Svenate som fyller 50 år!
Hipp hipp hurra!

Permalänk Kategori: Vi på Nils Oscar

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner