Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 3 AUGUSTI: Potato skins med kokosbacon

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-03

"Kokosbacon är ett djurvänligare alternativ som ger samma knaprighet och salta smak . Jag fullkomligt älskar det och har det i allt möjligt, och i det här receptet på potato skins höjer de verkligen smakerna till en helt annan nivå" 
~Sofia von Porat

Potato skins med kokosbacon

Kokosbacon:

  • 3 ½ dl kokosflagor
  • 1 msk sojsasås
  • 2 ½ msk liquid smoke
  • 1–2 msk sirap

Potato skins:

  • 5 fasta potatisar, medelstora
  • 2 msk olja

Ostsås:

  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 dl bjäst
  • 1 grillad paprika på burk

Till servering:

  • mjölkfri färskost
  • gräslök
  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda samtliga ingredienser till kokosbacon i en bunke och sprid sedan ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 7–9 min. Ha lite koll då de snabbt kan brännas vid. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Dela potatisarna på hälften och lägg upp på en bakpappersklädd plåt med insidan ned. Pensla med olja och baka i ugnen i ca 30 min. Lägg en potatis åt gången i en ren handduk och gröp ur köttet med en sked.
  3. Lägg köttet i en matberedare och blanda med samtliga resterande ingredienser till såsen och fyll sedan de urgröpta potatishalvorna med såsen. För tillbaka de fyllda potatisarna i ugnen i ytterligare 10 min. Garnera med mjölkfri färskost, kokosbacon och gräslök.

att dricka till

Nils Oscar Rökporter

Källa recept: Mitt Kök/Expressen

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 1 JULI: Melanzane alla parmigiana

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-07-01

Melanzane alla parmigiana

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
  3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
  4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i aubergine och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
  6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
  7. Strö över riven parmesanost och servera. 

att dricka till

Nils Oscar Bordsöl    

             

 

Recept från recept.nu

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 30 JUNI: Tagliatelle peperonata

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-30

EVA HILDÉN SMITH

4 portioner
Ingredienser
  • 400 g tagliatelle
  • 2 sma° ro¨dlo¨kar
  • 2 vitlo¨ksklyftor
  • 2 ro¨da paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 3 –4 msk olivolja
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 2 dl passerade tomater
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • 3 msk fa¨rsk basilika, strimlad
  • salt
  1. Hacka ro¨dlo¨ken och vitlo¨ken. Ansa och ka¨rna ur paprikorna och ska¨r dem i bitar eller strimlor.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. La¨gg i lo¨ken och la°t den fra¨sa pa° la°g va¨rme i ett par minuter, fo¨rsiktigt sa° att den inte bra¨nns vid. La¨gg i paprikabitarna, la¨gg
  3. i peperoncinon, salta och la°t alltsammans steka pa° god va¨rme
  4. i 3–4 minuter. Ta upp peperoncinon och kasta.
  5. Ha¨ll de passerade tomaterna
  6. i paprika- och lo¨kblandningen. Stro¨ i persilja och basilika. La°t sedan peparonatan koka pa° la°g va¨rme
  7. i cirka 10–15 minuter.
  8. Koka upp la¨ttsaltat pastavatten
  9. i en kastrull, under tiden som paprikasa°sen kokar.
  10. Koka pastan al dente och la°t den rinna av i ett durkslag. Ha¨ll snabbt o¨ver den i pannan med paprika- sa°sen och blanda noga. Servera och njut!

att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

Källa: Mitt kök

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH FREDAGSMYS, 26 JUNI: Italiensk Polentapaj

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-26

polenta5_Fotor polenta1_Fotor

2 dl grovmalen polenta
1 buljongtärning (valfri sort, jag använder grönsaksbuljong)
Topping:
250 g färska champinjoner
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
7-10 st basilikablad
3 dl riven ost
Salt & peppar

Gör såhär:

Koka upp polentan enligt anvisningarna på förpackningen, tillagningssättet kan variera beroende på vilken sort du har valt. Det behövs ca 7 dl vatten till 2 dl polenta. Vanligtvis ska du först koka upp vattnet, smula i buljongen och häll sedan i polentan. Sänk värmen och koka upp under omrörning tills den tjocknar som en gröt. Låt småputtra i ca 5-6 min. Pensla sedan en paj- eller en liten ugnsform, ca 28 cm, med olivolja och häll över polentan. Låt svalna tills den stelnar.

Värm ugnen till 210°

Hacka champinjonerna eller behåll dem hela om de är små. Dela körsbärstomaterna i mitten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek champinjonerna en stund. Pressa i vitlöksklyftan och fräs snabbt 1 min. Tillsätt sedan tomat, basilika, salt, peppar och fräs i ca 1 min. Häll champinjonfyllningen över polentan, strö på ost, lite mer basilikablad och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten eller med en sallad.

att dricka till

Nils Oscar Hop Yard


Ny etikett på Hop Yard (t.v)

 

Receptkälla: Zeinas Kitchen

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner