Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 1 JULI: Melanzane alla parmigiana

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-07-01

Melanzane alla parmigiana

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
  3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
  4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i aubergine och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
  6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
  7. Strö över riven parmesanost och servera. 

att dricka till

Nils Oscar Bordsöl    

             

 

Recept från recept.nu

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 30 JUNI: Tagliatelle peperonata

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-30

EVA HILDÉN SMITH

4 portioner
Ingredienser
  • 400 g tagliatelle
  • 2 sma° ro¨dlo¨kar
  • 2 vitlo¨ksklyftor
  • 2 ro¨da paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 3 –4 msk olivolja
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 2 dl passerade tomater
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • 3 msk fa¨rsk basilika, strimlad
  • salt
  1. Hacka ro¨dlo¨ken och vitlo¨ken. Ansa och ka¨rna ur paprikorna och ska¨r dem i bitar eller strimlor.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. La¨gg i lo¨ken och la°t den fra¨sa pa° la°g va¨rme i ett par minuter, fo¨rsiktigt sa° att den inte bra¨nns vid. La¨gg i paprikabitarna, la¨gg
  3. i peperoncinon, salta och la°t alltsammans steka pa° god va¨rme
  4. i 3–4 minuter. Ta upp peperoncinon och kasta.
  5. Ha¨ll de passerade tomaterna
  6. i paprika- och lo¨kblandningen. Stro¨ i persilja och basilika. La°t sedan peparonatan koka pa° la°g va¨rme
  7. i cirka 10–15 minuter.
  8. Koka upp la¨ttsaltat pastavatten
  9. i en kastrull, under tiden som paprikasa°sen kokar.
  10. Koka pastan al dente och la°t den rinna av i ett durkslag. Ha¨ll snabbt o¨ver den i pannan med paprika- sa°sen och blanda noga. Servera och njut!

att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

Källa: Mitt kök

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH FREDAGSMYS, 26 JUNI: Italiensk Polentapaj

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-26

polenta5_Fotor polenta1_Fotor

2 dl grovmalen polenta
1 buljongtärning (valfri sort, jag använder grönsaksbuljong)
Topping:
250 g färska champinjoner
250 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
7-10 st basilikablad
3 dl riven ost
Salt & peppar

Gör såhär:

Koka upp polentan enligt anvisningarna på förpackningen, tillagningssättet kan variera beroende på vilken sort du har valt. Det behövs ca 7 dl vatten till 2 dl polenta. Vanligtvis ska du först koka upp vattnet, smula i buljongen och häll sedan i polentan. Sänk värmen och koka upp under omrörning tills den tjocknar som en gröt. Låt småputtra i ca 5-6 min. Pensla sedan en paj- eller en liten ugnsform, ca 28 cm, med olivolja och häll över polentan. Låt svalna tills den stelnar.

Värm ugnen till 210°

Hacka champinjonerna eller behåll dem hela om de är små. Dela körsbärstomaterna i mitten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek champinjonerna en stund. Pressa i vitlöksklyftan och fräs snabbt 1 min. Tillsätt sedan tomat, basilika, salt, peppar och fräs i ca 1 min. Häll champinjonfyllningen över polentan, strö på ost, lite mer basilikablad och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten eller med en sallad.

att dricka till

Nils Oscar Hop Yard


Ny etikett på Hop Yard (t.v)

 

Receptkälla: Zeinas Kitchen

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 25 JUNI: Färskpotatispizza

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-25
Färskpotatispizza.
Ingredienser
  • 1 pizzabotten, köpt eller ­hemlagad
Pålägg:
  • 250 g potatis, helst liten, ­vältvättad
  • 2-3 msk olivolja
  • salt, peppar
  • ?3 dl riven pizzaost
Garnering:
  • 1-2 krm torkade örter, t ex körvel, timjan, basilika
  • flingsalt
  • färska örter
  • 1/2 rödlök i tunna ringar
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba och tvätta potatisen väl. Skär den i tunna skivor.
  3. Låt oljan bli varm i en stekpanna, lägg i potatisen, och fräs den på ej för stark värme utan att ta färg, cirka 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Låt kallna.
  4. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med osten och potatisen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  5. Smula över de torkade örterna. Garnera med flingsalt, färska örter och lökringar.
 

Att dricka till

Nils Oscar Kalasöl

 

Källa recept: Mitt Kök/ Expressen

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner