Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 4 AUGUSTI: Helgrillad forell med vitlök, persilja, smör och färskpotatis

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-04
Hel fisk på grillen
4 portioner
Ingredienser
  • 4 st hela foreller
  • 1 citron saft och skal av
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • salt
  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten.
  2. Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfröna, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och gnid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper igenom värme. Fyll fiskarna rikligt. Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
  3. Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken.

 

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

Receptkälla: Expressen/ Mitt kök

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 3 AUGUSTI: Potato skins med kokosbacon

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-03

"Kokosbacon är ett djurvänligare alternativ som ger samma knaprighet och salta smak . Jag fullkomligt älskar det och har det i allt möjligt, och i det här receptet på potato skins höjer de verkligen smakerna till en helt annan nivå" 
~Sofia von Porat

Potato skins med kokosbacon

Kokosbacon:

  • 3 ½ dl kokosflagor
  • 1 msk sojsasås
  • 2 ½ msk liquid smoke
  • 1–2 msk sirap

Potato skins:

  • 5 fasta potatisar, medelstora
  • 2 msk olja

Ostsås:

  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 dl bjäst
  • 1 grillad paprika på burk

Till servering:

  • mjölkfri färskost
  • gräslök
  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda samtliga ingredienser till kokosbacon i en bunke och sprid sedan ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 7–9 min. Ha lite koll då de snabbt kan brännas vid. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Dela potatisarna på hälften och lägg upp på en bakpappersklädd plåt med insidan ned. Pensla med olja och baka i ugnen i ca 30 min. Lägg en potatis åt gången i en ren handduk och gröp ur köttet med en sked.
  3. Lägg köttet i en matberedare och blanda med samtliga resterande ingredienser till såsen och fyll sedan de urgröpta potatishalvorna med såsen. För tillbaka de fyllda potatisarna i ugnen i ytterligare 10 min. Garnera med mjölkfri färskost, kokosbacon och gräslök.

att dricka till

Nils Oscar Rökporter

Källa recept: Mitt Kök/Expressen

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, ONSDAG 1 JULI: Melanzane alla parmigiana

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-07-01

Melanzane alla parmigiana

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
  3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
  4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i aubergine och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
  6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
  7. Strö över riven parmesanost och servera. 

att dricka till

Nils Oscar Bordsöl    

             

 

Recept från recept.nu

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 30 JUNI: Tagliatelle peperonata

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-06-30

EVA HILDÉN SMITH

4 portioner
Ingredienser
  • 400 g tagliatelle
  • 2 sma° ro¨dlo¨kar
  • 2 vitlo¨ksklyftor
  • 2 ro¨da paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 3 –4 msk olivolja
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 2 dl passerade tomater
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • 3 msk fa¨rsk basilika, strimlad
  • salt
  1. Hacka ro¨dlo¨ken och vitlo¨ken. Ansa och ka¨rna ur paprikorna och ska¨r dem i bitar eller strimlor.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. La¨gg i lo¨ken och la°t den fra¨sa pa° la°g va¨rme i ett par minuter, fo¨rsiktigt sa° att den inte bra¨nns vid. La¨gg i paprikabitarna, la¨gg
  3. i peperoncinon, salta och la°t alltsammans steka pa° god va¨rme
  4. i 3–4 minuter. Ta upp peperoncinon och kasta.
  5. Ha¨ll de passerade tomaterna
  6. i paprika- och lo¨kblandningen. Stro¨ i persilja och basilika. La°t sedan peparonatan koka pa° la°g va¨rme
  7. i cirka 10–15 minuter.
  8. Koka upp la¨ttsaltat pastavatten
  9. i en kastrull, under tiden som paprikasa°sen kokar.
  10. Koka pastan al dente och la°t den rinna av i ett durkslag. Ha¨ll snabbt o¨ver den i pannan med paprika- sa°sen och blanda noga. Servera och njut!

att dricka till

Nils Oscar God Lager

 

Källa: Mitt kök

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner