Nils Oscar blogg

Nu är den här - Nils Oscar Oktoberfest!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-02

Nils Oscar Oktoberfest passar utmärkt till höstens klassiska smaker såsom allehanda stekta kötträtter, svamp och rotfrukter eller helt enkelt som den är! Då företrädelsevis i en skön favoritfåtölj, framför en varm brasa gärna ackompanjerad av regnsmatter på fönsterrutan. De fina råvarorna i Nils Oscar Oktoberfest hjälper till att forma denna öl som har en vackert kopparröd nyans. Den lena och runda maltkaraktären kommer från fyra olika maltsorter! Det är humlat med Motueka från Nya Zeeland och Tettnang från Tyskland. Kombinationen ger en frisk och rik arom som man sent kommer att glömma.

Oktoberfest finns på hyllan i följande Systembolagsbutiker:

  • Nyköping City, Västra Storgatan 13, Nyköping
  • Gustafsberg, Gustafsbergsstigen 4, Nyköping
  • Järntorget 1, Oxelösund
  • Östra Långgatan 35, Trosa
  • Ingelsta, Blygatan 27, Norrköping
  • Genetaleden 7, Södertälje
  • Farstaplan 27, Farsta
  • Ångermannagatan 165, Vällingby
  • Liljeholmen, Liljeholmstorget 3, plan 1, Stockholm
  • Gyllentorget, Repslagaregatan 25-27, Linköping
  • Klarabergsgatan 62, Stockholm
  • Vasagatan 25, Stockholm
  • Sickla, Siroccogatan 7, Nacka Forum
  • Arninge, Saluvägen 5, Täby
  • Atollen, Fiskargränd 5, Jönköping
  • Drottninggatan 26-28, Karlstad
  • Storgatan 44, Herrljunga
  • Storgatan 14, Alvesta
  • Wachtmeister, Arklimästaregatan 46, Karlskrona
  • Breared, Vrångagatan 5, Varberg
  • Östra Boulevarden 3, Kristianstad

I övriga butiker går de enkelt att beställa hem!

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 27 AUGUSTI: Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-27

Ingredienser

 Recept: Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

  • 800 g spättafilé
  • 1 kg sommarpotatis
  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • 5 ansjovisfiléer
  • 20 g dill
  • 2 dl smetana
  • 1 gurka
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Tina spättan.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Borsta, skölj och koka potatisen.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 9 minuter. Spola dem kalla, skala och skär dem i klyftor.
  5. Vik spättan och lägg den i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Hacka anjovisen och dillen. Blanda anjovis och hälften av dillen med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala gurkan. Dela den på längden och kärna ur med liten sked. Skär den i halvmånar.
  8. Blanda gurkan med citronsaft och krydda med salt och peppar. Vänd ner resten av dillen.
  9. Servera spättan med sås, ägg, grönsaker och potatis.

att dricka till

Nils Oscar Bordslager

Bordslager

Receptkälla: Ica.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 25 AUGUSTI: Fiskgryta, signerad Marcus Aujalay

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-25

 

  1. Fiskgryta
    Skär alla grönsaker i mindre bitar.
  2. Fäs i olja några minuter utan att de tar färg.
  3. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
  4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
  5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
  6. Ta av kastrullen från värmen.
  7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
  8. Vänd ner skaldjur och persilja.
  9. Aioli
    Vispa äggula, vitlök och vinäger till aiolin.
  10. Häll i olja under vispning i en tunn jämn stråle.
  11. Smaka av med salt och citron.
  12. Servera fisksoppan med aioli och ett gott bröd.        

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

ATT DRICKA TILL: Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Receptkälla: Recept.nu            

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, MÅNDAG 24 AUGUSTI: Manaish- Orientaliska pizzor

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-24

411

Ca 18 st Manaish
50 g färsk jäst eller 12 g torrjäst
4 dl ljummet vatten
1 dl ljummen mjölk
50 g smör
Ca 12 dl vetemjöl special
1 tsk salt
0,5 tsk socker
Fyllning:
300 g fetaost
200 g riven ost
Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja)
Recept på Zaatar hittar du HÄR!
Pesto
Förslag på garnering till ostpizzorna (går att uteslutas):
2 finhackade tomater
2 finhackade sivri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 vanlig paprika)
1 dl finhackad persilja (kan bytas ut mot oregano/basilika/timjan eller en annan ört)
2 finhackade salladslökar
Sesamfrön
Tips!
Jag har smör och mjölk i min deg för att jag tycker man får en mjukare pizza av det. Zaatarpizzan har en tendens att bli ganska hård vid tillagning. Jag tycker att detta recept ger perfekta manaish. Manaish funkar alldeles utmärkt att frysas in.

1

Gör såhär:
Smält smöret, blanda med mjölk och vatten. Lös upp jästen och tillsätt sedan övriga ingredienser och knåda degen smidig. Se till att knåda degen ordentligt och en bra stund. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns för kladdig men ha inte i för mycket. Du vill inte få en torr och kompakt deg. Täck bunken med en plastpåse och låt degen jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Förbered fyllningarna så länge. Smula fetaosten och blanda med den rivna osten. Späd ut Zaatar med olja tills den får en lagom rinnig konsistens, den påminner om pesto. Finhacka alla grönsaker.

Häll ut degen på mjölat bakbord och tryck ut ca 16-18 st bollar. Täck bollarna ordentligt med en bakduk och låt vila i ca 15 min. Värm ugnen till 225°

20

Manaish Zaatar: kavla ut en boll utan att göra den för tunn, en för tunn zaatarpizza blir hård. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper,rör runt zaatarblandninen en gång till och smeta sedan ut ca 1 msk över degen. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Så fort du tagit ut plåten för du över pizzorna på en bricka och täcker genast med en bakduk så de inte hårdnar. När de svalnat lägger du dem i en plastpåse.

 2

Ostpirogerna: kavla ut en boll till en rund pizza, lägg på en plåt med bakpapper. Strö på ostblandningen och tryck osten lite på pizzan. Strö på sesamfrön och baka sedan mitt i ugnen i ca 10-12 min. Ta ut och lägg på en bricka, täck med bakduk.

5

Avlånga piroger med grönsaker (pide): Kavla ut en avlång deg lite tunnare än de runda pizzorna. Strö på ostblandningen, finhackade grönsaker och sesamfrön. Vik in kanterna och tryck ihop de yttersta kanterna ordentligt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i ca 12-14 min.

14157

Pestopizza:Kavla ut en boll, smeta på pesto, strö på lite ost och garnera med tomat. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min.

12

att dricka till

Nils Oscar Bordsöl

Bordsöl®

 

Receptkälla: Zeinas Kitchen

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner