Nils Oscar blogg

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 8 SEPTEMBER: Mozzarella- och spenatlasagne

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-08

Mozzarella- och spenatlasagne

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Kärna ur och grovhacka paprikan.
  3. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.
  4. Tillsätt spenaten, något tinad.
  5. Låt puttra i 3–4 minuter.
  6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter.
  7. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
  8. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
  9. Vispa ner mjölet.
  10. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Smörj en ugnsfast form med smör.
  13. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.
  14. Översta lagret ska vara bechamelsås.
  15. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen.
  16. Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
  17. Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr.
  18. Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.
  19. Servera den krämiga lasagnen med en sallad                    

att dricka till

Nils Oscar India Ale

Källa: Recept.nu

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 3 SEPTEMBER: Löksoppa med cheddartoast

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-03
Image for Löksoppa med cheddartoast
4 portioner
Soppa
  • 3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 msk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 purjolökar
  • 4 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka salvia
  • 1 msk vetemjöl (om du vill)
  • 1 ,5 liter varm kycklingbuljong/vegetariskbuljong
Surdegsbröd
  • 1 limpa surdegsbröd
  • 100 g riven cheddarost
  • några droppar worcestersås
  • hackad persilja
  1. Hacka och strimla all lök. Lägg smör och olivolja i en stor kastrull, fräs sedan salviabladen (spara några för garnering och till bröden) och tillsätt sedan all hackad lök. Tillsätt soja och socker, salta och peppra.
  2. Sätt på lock och låt puttra ca 20-25 min på medium värme. Rör om var 5:e minut.
  3. Sätt på ugnen till 200°c och värm buljongen.
  4. När löken blivit mjuk tillsätt då mjölet, rör om ordentligt. Fortsätt med buljongen, koka upp och låt småkoka ca 15 min, smaka av med salt och peppar.
  5. Skär brödet i skivor, riv över osten, några salviablad och några droppar worcestersås, ställ in i ugn ca 1-2 min eller tills osten smält.
  6. När soppan kokat klart, servera i ugnssäkra skålar och lägg på bröden. Toppa med hackad persilja. Njut!

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

Receptkälla: Mitt kök

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Nu är den här - Nils Oscar Oktoberfest!

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-02

Nils Oscar Oktoberfest passar utmärkt till höstens klassiska smaker såsom allehanda stekta kötträtter, svamp och rotfrukter eller helt enkelt som den är! Då företrädelsevis i en skön favoritfåtölj, framför en varm brasa gärna ackompanjerad av regnsmatter på fönsterrutan. De fina råvarorna i Nils Oscar Oktoberfest hjälper till att forma denna öl som har en vackert kopparröd nyans. Den lena och runda maltkaraktären kommer från fyra olika maltsorter! Det är humlat med Motueka från Nya Zeeland och Tettnang från Tyskland. Kombinationen ger en frisk och rik arom som man sent kommer att glömma.

Oktoberfest finns på hyllan i följande Systembolagsbutiker:

  • Nyköping City, Västra Storgatan 13, Nyköping
  • Gustafsberg, Gustafsbergsstigen 4, Nyköping
  • Järntorget 1, Oxelösund
  • Östra Långgatan 35, Trosa
  • Ingelsta, Blygatan 27, Norrköping
  • Genetaleden 7, Södertälje
  • Farstaplan 27, Farsta
  • Ångermannagatan 165, Vällingby
  • Liljeholmen, Liljeholmstorget 3, plan 1, Stockholm
  • Gyllentorget, Repslagaregatan 25-27, Linköping
  • Klarabergsgatan 62, Stockholm
  • Vasagatan 25, Stockholm
  • Sickla, Siroccogatan 7, Nacka Forum
  • Arninge, Saluvägen 5, Täby
  • Atollen, Fiskargränd 5, Jönköping
  • Drottninggatan 26-28, Karlstad
  • Storgatan 44, Herrljunga
  • Storgatan 14, Alvesta
  • Wachtmeister, Arklimästaregatan 46, Karlskrona
  • Breared, Vrångagatan 5, Varberg
  • Östra Boulevarden 3, Kristianstad

I övriga butiker går de enkelt att beställa hem!

 

Permalänk Kategori: Nyheter

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 27 AUGUSTI: Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-08-27

Ingredienser

 Recept: Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis

  • 800 g spättafilé
  • 1 kg sommarpotatis
  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • 5 ansjovisfiléer
  • 20 g dill
  • 2 dl smetana
  • 1 gurka
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Tina spättan.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Borsta, skölj och koka potatisen.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 9 minuter. Spola dem kalla, skala och skär dem i klyftor.
  5. Vik spättan och lägg den i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Hacka anjovisen och dillen. Blanda anjovis och hälften av dillen med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala gurkan. Dela den på längden och kärna ur med liten sked. Skär den i halvmånar.
  8. Blanda gurkan med citronsaft och krydda med salt och peppar. Vänd ner resten av dillen.
  9. Servera spättan med sås, ägg, grönsaker och potatis.

att dricka till

Nils Oscar Bordslager

Bordslager

Receptkälla: Ica.se

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner