Nils Oscar blogg

Nils Oscar Celebration

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-11-05

Nils Oscar Celebration - 150 år med Nils Oscar!

Nils Oscar Company, djupt rotad i svensk bryggeritradition, lanserar snart en mycket begränsad upplaga bestående av endast 9.900 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment. Nils Oscar Celebration är en underbar Barley Wine att njuta av i höstmörkret. Och anledningen till denna lansering? Jo, man firar att Nils Oscar fyller 150 år! Dessutom har 150-årsjubilaren byggt ett stort nytt bryggeri med en helt annan kapacitet än tidigare som möjliggör större satsningar och fler unika projekt. Även detta måste firas. Nils Oscar Celebration finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 20:e november.

Med samma recept har man redan firat ägarens 70-årsdag, vunnit guld- samt två silvermedaljer på Stockholm Beer Festival i oktober 2012. Det är en Barley Wine fullproppad med smak. Här rymmer hela 7 olika sorters malt och oraffinerat socker från vackra Mauritius som givetvis leder tankarna mot rom. Vidare är den humlad med Sorachi, Cascade, Magnum och Fuggles. Självklart tål den att lagras några år.

Och på Nils Oscar Company i Nyköping är man oerhört stolta över resultatet.

Alkoholhalt:   9,9 vol%

Pris:               43,90:-/33 cl

Säljstart:         2015-11-20

Artikel nr:      11256-03

Permalänk Kategori: Nyheter

Nils Oscar ökar sitt årliga stöd till Rädda Barnen

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-08

Vi är sedan flera år bidragsgivare och företagsvän till Rädda Barnen. Vi tror att kontinuitet i bidragen till hjälporganisationer är avgörande för deras möjligheter att fungera i krissituationer. På grund av den akuta flyktingkatastrofen ökar vi vårt bidrag under innevarande år med ytterligare 50.000 kr, vilket innebär att vårt bidrag under 2015 med god marginal kommer att överskrida 1 % av årets vinst.

Vill Du också hjälpa barn på flykt?
Ge en gåva till Rädda Barnen

 

Permalänk Kategori: Event

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGTIPS, TISDAG 8 SEPTEMBER: Mozzarella- och spenatlasagne

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-08

Mozzarella- och spenatlasagne

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Kärna ur och grovhacka paprikan.
  3. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg.
  4. Tillsätt spenaten, något tinad.
  5. Låt puttra i 3–4 minuter.
  6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter.
  7. Smaka av med flingsalt, peppar, timjan eller oregano.
  8. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
  9. Vispa ner mjölet.
  10. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Smörj en ugnsfast form med smör.
  13. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.
  14. Översta lagret ska vara bechamelsås.
  15. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen.
  16. Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
  17. Späd med någon deciliter vatten under tiden om den känns torr.
  18. Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.
  19. Servera den krämiga lasagnen med en sallad                    

att dricka till

Nils Oscar India Ale

Källa: Recept.nu

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

DAGENS DRYCK- OCH MIDDAGSTIPS, TORSDAG 3 SEPTEMBER: Löksoppa med cheddartoast

Skrivet av: Används Ej Datum: 2015-09-03
Image for Löksoppa med cheddartoast
4 portioner
Soppa
  • 3 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 msk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 purjolökar
  • 4 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka salvia
  • 1 msk vetemjöl (om du vill)
  • 1 ,5 liter varm kycklingbuljong/vegetariskbuljong
Surdegsbröd
  • 1 limpa surdegsbröd
  • 100 g riven cheddarost
  • några droppar worcestersås
  • hackad persilja
  1. Hacka och strimla all lök. Lägg smör och olivolja i en stor kastrull, fräs sedan salviabladen (spara några för garnering och till bröden) och tillsätt sedan all hackad lök. Tillsätt soja och socker, salta och peppra.
  2. Sätt på lock och låt puttra ca 20-25 min på medium värme. Rör om var 5:e minut.
  3. Sätt på ugnen till 200°c och värm buljongen.
  4. När löken blivit mjuk tillsätt då mjölet, rör om ordentligt. Fortsätt med buljongen, koka upp och låt småkoka ca 15 min, smaka av med salt och peppar.
  5. Skär brödet i skivor, riv över osten, några salviablad och några droppar worcestersås, ställ in i ugn ca 1-2 min eller tills osten smält.
  6. När soppan kokat klart, servera i ugnssäkra skålar och lägg på bröden. Toppa med hackad persilja. Njut!

att dricka till

Nils Oscar Belgo Pale Ale

Receptkälla: Mitt kök

 

 

Permalänk Kategori: Mat & Dryck

Följ oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Nils Oscars goda vänner

Gå med i Nils Oscars Goda Vänner